Derde editie van Dag van OOP: een groot succes!

BAKKEVEEN - Op dinsdag 6 november vond de Dag van OOP plaats, een evenement vol inspirerende sprekers en workshops voor het onderwijsondersteunend personeel (OOP). Het thema van deze dag was 'Wat fijn dat jij er bent!'. Samen met vier voortgezet onderwijsinstellingen uit Noord-Nederland heeft Gjald dit evenement voor de derde keer succesvol georganiseerd.

Een jaarlijks terugkerend evenement

Wat drie jaar geleden ontstaan is als een vraag vanuit het onderwijsondersteunend personeel, is ondertussen uitgegroeid tot een groot jaarlijks terugkerend evenement. Elk jaar melden zich steeds meer OOP'ers aan om op deze dag elkaar te ontmoeten op de prachtige locatie Nieuw Allardsoog in Bakkeveen, op een prachtig groen landgoed midden in de natuur. Dit jaar waren er maar liefst 150 aanwezigen die elkaar op deze dag ontmoet hebben, elkaar geïnspireerd hebben en nieuwe kennis op hebben gedaan.

Inspirerende workshops en sprekers

Maeike Walstra, algemeen directeur bij Gjald, opende de dag met een verhaal met de trends en ontwikkelingen in het onderwijs en dat het OOP hierin moet veranderen. 'Vanuit Gjald dragen wij graag bij aan visie op bedrijfsvoering binnen het onderwijs. Wij zijn erg blij dat zoveel OOP'ers uitkijken naar deze dag en dit zegt ook veel over de behoefte aan een dergelijk evenement om elkaar te ontmoeten', aldus Maeike. De eerste plenaire sessie werd verzorgd door Bert van Asselt. Bert was leraar en tot 2008 leidinggevende in het VO. Inmiddels is Bert als ZMP'er (zelfstandige met pensioen) nog steeds op allerlei manieren bezig met zijn favoriete thema (leidinggeven en leiding krijgen). Bert kreeg de hele zaal stil bij zijn persoonlijke verhaal waarin hij is in gegaan op leidinggeven en daarin je eigen verantwoordelijkheid nemen. Leidinggeven heeft, volgens Bert, vooral te maken met het kunnen beïnvloeden.

De dag werd vervolgd door een workshopsessie in de ochtend en in de middag. De OOP'ers hadden hierin keuze uit 10 verschillende workshops die aansluiten bij thema's over HR, ICT, Financieel, Facilitair en Leerlingenzorg binnen het onderwijs.
Tot slot verzorgde Wilma Biezen, HR adviseur bij Winkler Prins, de afsluitende plenaire sessie. Een komische sessie over haar loopbaan met als boodschap om op zoek te gaan naar je eigen werkplezier. Haar verhaal werd ondersteund door de theorie van Marinus Knoope over 'de creatiespiraal'. Hierbij gaat het om de vraag welke wens je hebt en wat je hierbij nodig hebt om deze wens te kunnen realiseren. Ze riep de aanwezigen op om hierover na te denken en hiermee bezig te gaan om te zorgen voor meer werkgeluk. Een inspirerende afsluiter van deze kennisdag.

Geen Dag van OOP zonder organisatie en sponsoren

Deze dag komt is tot stand gekomen door vier onderwijsinstellingen, Winkler Prins, JJ Boumanschool, Vario Onderwijsgroep en RSG Magister Alvinus, samen met Gjald. Ongeveer één keer per maand is er een overleg waarbij vanaf begin van het jaar wordt nagedacht over de invulling van deze dag. Elk jaar wordt geprobeerd dit te vernieuwen en de aanwezigen te verrassen.

Verder is de Dag van OOP dit jaar gesponsord door Taxquis Fiscalisten en AFAS software. Het door hun gedoneerde bedrag is gebruikt om onder andere de locatie te bekostigen. Rianne den Hartog, marketing manager bij Gjald en en mede-verantwoordelijk voor de organisatie: 'Er is geen commercieel belang gekoppeld aan deze dag, daarom is het elk jaar weer een uitdaging om dit tot stand te laten komen. De sponsoren, vrijwillige bijdrage van sprekers en het aantal aanmeldingen voor deze dag is daarom erg belangrijk om deze dag tot een succes te laten worden. Ook dit jaar zijn we ontzettend dankbaar met de inzet van iedereen en kunnen we terugkijken op een succesvolle dag!'

Bron: Gjald - partner Onderwijsland.com

Laatste nieuws