Oplossingen voor drie veel voorkomende schoonmaakproblemen in het onderwijs

ENSCHEDE - Om uw bedrijf soepel te laten functioneren, moet u toezicht houden op een groot aantal belangrijke taken - waaronder de schoonmaak. Als schoonmaken prioriteit krijgt, kan dit een positief effect hebben op uw reputatie, verkoop, medewerkerstevredenheid en merkbeleving. Volgens een onderzoek van de International Sanitary Supply Association (ISSA) geeft 95% van het winkelend publiek aan dat vieze toiletten en geurtjes de aankoopbeslissing beïnvloeden – net als vieze vloeren en vuile winkelwagentjes.

De drie grootste schoonmaakuitdagingen

Facility managers kunnen te maken krijgen met tal van uitdagingen die het schoonmaken bemoeilijken. Dit is de top 3 mét suggesties voor oplossingen.

Uitdaging 1: Schoonmaak tijdens bezoek

Drukke locaties, van luchthavens tot scholen en winkels, krijgen snel te maken met vuile vloeren en rommelige toiletten. Hoewel schoonmaken voor drukke managers misschien geen topprioriteit heeft, is het belangrijk er wel tijd aan te besteden. Stel het niet uit, maar doe het meteen - overdag. Bij daglicht schoonmaken biedt tal van voordelen. Het zorgt er allereerst voor dat werknemers gericht zijn op reinheid op het moment dat dit het meest nodig is. Bovendien kunnen gebruikers zien dat er wordt schoongemaakt, wat de perceptie van uw bedrijf verbetert. Om het schoonmaken op drukke momenten te vereenvoudigen, moeten medewerkers een gemakkelijk te dragen reinigingsset of eenvoudig manoeuvreerbare kar ter beschikking hebben die is gevuld met alle benodigde producten. Als deze producten niet goed op elkaar zijn afgestemd, kan de schoonmaak langer duren dan nodig is. Voorzie werknemers daarom van microvezeldoekjes, een streeploze reiniger voor glas, een reinigingsmiddel voor watervlekken en zeepresten, ontvetters voor taaie vlekken en een gebruiksklaar ontsmettingsmiddel voor het desinfecteren van oppervlakken.

Uitdaging 2: Verandering van personeel

Vooral in de detailhandel wisselen veel personeelsleden regelmatig van baan. Dat kan het moeilijk maken om een regelmatige schoonmaakroutine op te zetten en medewerkers goed te trainen over het belang van reinheid - en waar, wanneer en hoe schoon te maken. Het is dus belangrijk dat managers de tijd nemen om hun werknemers te trainen, onder andere in schoonmaak. Volgens een rapport van de American Society for Training and Development (ASTD) zei 41% van de werknemers dat ze waarschijnlijk binnen een jaar zouden vertrekken als hun bedrijf weinig of niets aan training zou doen. Dit daalt tot slechts 12% wanneer werknemers het gevoel hebben dat ze door de werkgever zijn voorbereid op het werk en dat ze belangrijk gevonden worden. Naast het trainen van medewerkers over het belang van schoonmaken, is het cruciaal dat ze beschikken over de beste tools, technologieën en producten om hun werkt te doen.

Uitdaging 3: Krimpende budgetten

Door krimpende budgetten proberen veel organisaties meer met minder te doen, vooral als het gaat om facility management en onderhoud. Het is echter niet aan te raden te beknibbelen op de schoonmaak. Als er te weinig chemicaliën worden gebruikt, worden vloeren en andere oppervlakken niet goed schoon, wat van invloed kan zijn op de klanttevredenheid. Het kan er ook voor zorgen dat werknemers meer tijd aan de schoonmaak moeten besteden, bijvoorbeeld omdat ze langer moeten poetsen of het werk twee keer moeten doen. Overigens is het gebruik van teveel schoonmaakproducten ook niet goed - deze kunnen oppervlakken beschadigen. Als oplossing zijn geconcentreerde schoonmaakmiddelen verkrijgbaar. Deze zijn exact doseerbaar en helpen uw medewerkers niet onnodig veel of juist te weinig reinigingsmiddel te gebruiken.

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u advies over vakkundig reinigen met de juiste schoonmaakmiddelen? Onze specialisten helpen u graag verder, bel naar 053 - 434 43 43 of stuur een e-mail naar info@carellurvink.nl.

Whitepaper

Meer weten over schoonmaakdiensten inkopen in de publieke sector? Vraag dan onze gratis whitepaper aan!

Download het whitepaper hier.

Laatste nieuws