Britse scholen halen analoge klokken weg omdat tieners niet meer kunnen niet klokkijken

LONDEN - Op meerdere Britse scholen worden de analogen klokken uit de lokalen gehaald omdat tieners moeite hebben met klokkijken. Aldus The Telegraph.

Leerlingen klaagden massaal nadat zij bij recente examens moeite hadden om te zien hoe laat het was. Volgens een lerarenvakbond komt dit doordat de leerlingen naar analoge klokken keken. ‘Jongeren zijn gewend geraakt aan digitale apparaten en digitale tijden.’ ‘De huidige generatie jongeren is niet zo goed in de tijd aflezen van een traditionele klok dan oudere generaties’ aldus Malcom Trobe, vertegenwoordiger van de Association of School and College Leaders (ASCL).

Meerdere leraren hebben de problemen van leerlingen met analoge klokken bevestigd aan The Telegraph. Bijna alle apparaten die jongeren hebben zijn digitaal dus jongeren zien ook de klok alleen nog maar digitaal volgens Trobe. De leerlingen moet het zo makkelijk mogelijk worden gemaakt tijdens examens, vindt Trobe. Een analoge klok zou voor onnodige stress kunnen zorgen.

Hoewel Trobe het ‘treurig’ vindt dat sommige leerlingen moeite hebben met klokkijken, is hij van mening dat digitale klokken ook beter werken omdat het de kans vermindert dat een leerling de verkeerde tijd afleest.

Laatste nieuws