Studenten ingeschakeld op spoedeisende hulp Gelders ziekenhuis

EDE - Hoewel het aantal patiënten met griep afneemt, kampen ziekenhuizen nog steeds met personeelsproblemen. Het ziekenhuis Gelderse Vallei maakte vorige week bekend dat onvoldoende personeel beschikbaar is op de spoedeisende-hulpafdeling. Studenten Verpleegkunde of Social Work van de Christelijke Hogeschool Ede zijn gevraagd om verpleegkundig werk te verrichten, aldus De Gelderlander.

Een woordvoerder laat weten dat de studenten wel verpleegkundig werk verrichten maar onder de verantwoordelijkheid vallen van een verpleegkundige. Dit houdt in dat ze geen verpleegkundige behandelingen of zorgtaken mogen uitvoeren. De studenten maken bijvoorbeeld de bedden schoon en worden ingezet als gastheer- of vrouw.

Voor deze unieke mogelijkheid komen niet alle studenten Verpleegkunde of Social Work in aanmerking. De voorkeur gaat uit naar voormalig stagiaires, die al beschikken over enige ervaring. Ongeveer tien studenten zijn nodig ter ondersteuning om de werkdruk op de SEH-verpleegkundige de komende drie weken te verminderen.

Laatste nieuws