Bestuurder Marten Elkerbout: ''Er wordt in het primair onderwijs geen geld over de balk gesmeten"

UTRECHT - "Ik zie in het primair onderwijs geen dure adviseurs en nutteloze cursussen. Ieder dubbeltje wordt omgedraaid’’, aldus Marten Elkerbout, bestuurder van Stichting Spaarnesant in een interview met de PO-Raad.

Elkerbout reageert daarmee op de misverstanden rondom de bekostiging van de sector. De komende tijd laat de PO-Raad het echte verhaal zien, het verhaal uit de praktijk van de schoolbestuurders.

Volgens een aantal politieke partijen is de basisbekostiging op orde. Merkt u dat ook in de praktijk?

"De basisbekostiging is niet op orde. Ik heb mijn hele leven in het voortgezet onderwijs gewerkt en zo’n 2,5 jaar geleden ben ik overgestapt naar het primair onderwijs. Hier zie ik heel weinig ruimte om de ondersteuning adequaat te organiseren. Het meeste geld gaat naar het primaire proces en er blijft heel weinig over voor ondersteuning en staftaken. Je moet heel zuinig werken. Politieke partijen zeggen altijd dat ze niet kunnen zien waar het geld naartoe gaat. Ik zou hen willen zeggen: lees onze jaarverslagen. Die zijn helder en daar staat alles keurig in. Er wordt in het primair onderwijs geen geld over de balk gesmeten.’’

Lees hier het hele interview.

Bron: PO-Raad

Laatste nieuws