Opleiding Toetsdeskundige

Wil jij de kwaliteit van toetsen binnen jouw onderwijsinstelling naar een hoger niveau te tillen? De opleiding Toetsdeskundige van SBO stelt jou in staat om de toetskwaliteit te waarborgen, zodat je recht doet aan de waarde van het diploma. Tijdens de opleiding leer je:

  • Begeleiden bij toetsbeleid: Begrijp hoe je teams kunt begeleiden bij het opstellen en implementeren van een solide toetsbeleid, dat recht doet aan zowel de inhoud als de student.
  • Opstellen van toetsprogramma’s: Word bedreven in het begeleiden van het opstellen van een effectief toetsprogramma, waarin elke toets aansluit bij de leerdoelen en verwachtingen.
  • Beoordelen van toetskwaliteit: Verwerf de vaardigheden om elke toets en de afname ervan kritisch te beoordelen op toetskwaliteit, zodat je verzekerd bent van valide en betrouwbare resultaten.
  • Borgen van toetskwaliteit: Ontdek hoe je systematische stappen kunt zetten om de toetskwaliteit te borgen, waarbij je continu de lat hoog houdt.

Het beste deel? Alles wat je leert, kun je direct in praktijk brengen. Door onze interactieve aanpak leer je niet alleen van de stof, maar ook van je medecursisten en hun ervaringen. Neem vandaag nog de stap en til toetsing naar een hoger niveau. Schrijf je in en waarborg de toekomst van onderwijskwaliteit.

 

Bron: SBO - partner Onderwijsland.com