Schoolleider Vakbekwaam

Iets voor jou?
  • Je werkt als directeur, locatieleider of teamleider in het onderwijs.
  • Je wilt jezelf verder professionaliseren als vakbekwaam leidinggevende.
  • Je wilt je registreren in het schoolleidersregister.

Vanaf augustus 2018 biedt Avans⁺ in samenwerking met hogeschool iPabo Amsterdam onder proQualis de vernieuwde opleiding Vakbekwaam schoolleider aan. De inhoud van de opleiding komt in grote mate overeen met de inhoud van Masterclass l van onze masteropleiding Leiderschap in Onderwijs (MLO). Dat betekent dat je naast onderwijskundig leiderschap ook aan slag gaat met onderwerpen als strategische beleidsvoering, ondernemerschap, innovatie en financiële bedrijfsvoering. In deze opleiding Vakbekwaam verwerf je de kennis en vaardigheden om succesvol te opereren als ondernemend en innovatief schoolleider met een nieuwsgierige blik naar buiten gericht. Hierdoor ben je klaar voor alle volgende innovaties die de komende jaren ongetwijfeld gaan plaatsvinden.

schoolregister po basisregistratie            srvo logo

Deze opleiding is geregistreerd als gecertificeerde schoolleidersopleiding bij het Schoolleidersregister PO. Met het diploma kun je jezelf registreren als registerdirecteur (RDO). Het diploma van de opleiding geeft jou tevens de mogelijkheid om later door te stromen naar masterclass ll van de MLO. Dat betekent dat je de leerweg voor een masteropleiding met 8 maanden verkort. De volgende masterclasses van de MLO kunnen ingezet worden voor de herregistratie en zijn los af te nemen. Meer informatie over de MLO vind je op de opleidingspagina master Leiderschap in Onderwijs.

Doelgroep

De opleiding is bedoeld voor directeuren, locatieleiders en teamleiders uit onderwijs, die zich verder willen professionaliseren als vakbekwaam leidinggevende.

Wat zijn de toelatingseisen?

  • Je bent werkzaam als (adjunct) directeur, locatieleider of teamleider binnen een school.
  • Je hebt ervaring met leidinggeven aan team of sectie.
  • Daarnaast maakt een ontwikkelassessment en/of intakegesprek deel uit van de plaatsingsprocedure. Hiermee geef je richting aan de ontwikkelingsdoelen tijdens de opleiding.

 

Lees meer op de website van Avans+.

 

Bron: Avans+ - partner Onderwijsland.com