Universiteiten in Den Haag en Leiden voeren actie tegen voorgenomen bezuinigingen

In Den Haag en Leiden is een campagne gestart tegen de voorgenomen bezuinigingen op het hoger onderwijs. Onder de naam Stop de Catastrofale Bezuinigingen op Universiteiten worden dagelijks pitches gehouden tijdens de lunchpauze. Daarnaast benadrukken wetenschappers in videoboodschappen het cruciale belang van onderzoek voor Nederland, meldt het AD.

De campagne is een reactie op het plan van het kabinet om bijna een miljard euro te bezuinigen op het hoger onderwijs. Critici waarschuwen dat deze bezuinigingen niet alleen de universiteiten en de toekomstige positie van Nederland zullen schaden, maar ook essentiële kennis voor de samenleving zullen aantasten. De Universiteit Leiden ondersteunt de campagne volledig.

Tijdens de Lunch Talks presenteren wetenschappers hun onderzoek en onderstrepen zij het belang daarvan voor de maatschappij. De doelstelling van de campagne is om beleidsmakers, journalisten en het brede publiek bewust te maken van de negatieve gevolgen van de bezuinigingen en hen aan te zetten tot actie. Naast de Lunch Talks wordt de campagne ondersteund met videoseries waarin wetenschappers hun zorgen uiten en de impact van hun werk toelichten.

Met deze campagne hopen de betrokken universiteiten en wetenschappers de bezuinigingen te stoppen en het belang van investering in hoger onderwijs en onderzoek te benadrukken.

Laatste nieuws