Docenten UvA demonstreren op Roeterseiland als steun aan studenten

Dinsdagmiddag houden tientallen docenten en medewerkers van de Universiteit van Amsterdam (UvA) vanaf 16.00 uur een demonstratie op de Roeterseilandcampus. Deze actie is bedoeld om solidariteit te tonen met de pro-Palestijnse studenten die maandag een protestkamp opzetten en vervolgens door de politie werden verwijderd. Dit bevestigt sociologiedocent Sam Hamer. Dat meldt De Gooi-en Eemlander.

Hamer uitte zijn verontwaardiging over het politieoptreden: "We zijn woedend over het politieoptreden. Een vreedzame demonstratie leidde snel tot politiegeweld."

De docenten ondersteunen de oproep van de studenten aan het College van Bestuur van de UvA om de banden te verbreken met "instanties die medeplichtig zijn aan genocide", aldus Hamer. "We demonstreren om de UvA die kant op te duwen."

De politie bereidt zich voor op de demonstratie en onderzoekt welke maatregelen nodig zijn om de situatie in goede banen te leiden. Een woordvoerster van de politie meldt dat er voldoende agenten beschikbaar zijn en dat er continu politie aanwezig is op de Roeterseilandcampus.

Laatste nieuws