Universiteit Maastricht neemt deze week beslissing over band met Israël

De Universiteit Maastricht wil deze week nog een beslissing nemen over het feit of ze de banden met Israël moeten verbreken. Ook de omgang met instellingen in conflictgebieden wereldwijd staat ter discussie. Een woordvoerder van de universiteit laat dit weten. 

Het college van bestuur van de Universiteit Maastricht had vrijdag 17 mei nog een overleg met de universiteitsraad over de banden met instellingen in conflictgebieden. Daarbij ging het specifiek om Israël en Gaza. Met de instellingen die betrokken zijn bij de schendingen van internationaal recht zijn er gesprekken noodzakelijk. Maar, dat kan volgens het college van bestuur wel consequenties hebben. Tijdens de vergadering van de universiteitsraad werd over die consequenties gepraat.

Donderdag 16 mei zijn vier studenten begonnen met een hongerstaking. De vier studenten willen met de hongerstaking laten zien dat ze het eens zijn met de eis van pro-Palestijnse studenten. Ook die willen dat de universiteit de banden met instellingen in Israël verbreekt. Tientallen studenten hebben sinds maandag 13 mei hun tent opgezet in een tuin van de faculteit vlak bij het Vrijthof.

De studenten hebben in een brief aan de universiteit laten weten geen gesprek meer te willen aangaan met de bestuurders. De woordvoerder van de universiteit geeft aan dat de universiteit nog steeds wil overleggen.

 

Bron: L1

Laatste nieuws