Team Sterklas ROC van Amsterdam wint de CuliQuiz School Battle 2023/2024

Quinten Chap en Rosanna Bos van team Sterklas ROC van Amsterdam hebben de eerste CuliQuiz School Battle gewonnen, die plaatsvond in het H20 eSports Stadium in Purmerend. Deze spectaculaire spelshow, gepresenteerd door Tjitze van der Dam en Sita Vermeulen, daagde de culinaire kennis van de tien best gekwalificeerde ROC-teams uit, die zich via voorrondes en een halve finale hadden gekwalificeerd.

Winnaars en Prijzen:

Quinten en Rosanna, hebben niet alleen de bokaal gewonnen maar ook een stage bij De Librije, een Big Green Egg en een wijnopleiding. Het team van Landstede Zwolle, bestaande uit Harmen School en Gijs Brink, eindigde op de tweede plaats en won een SVH meestertour. Lars Eding en Niek Uriot van Drenthe College Emmen behaalden de derde plaats en wonnen een barista cursus van Lavazza.

Deelnemende Teams:

Naast de winnaars waren de volgende ROC’s vertegenwoordigd in de finale:

ROC Horizon College Purmerend

Cas Spijkers Academie Twente

ROC Horizon College Heerhugowaard

Cas Spijkers Academie Breda

ROC Midden Nederland Nieuwegein

Hubertus & Berkhoff Amsterdam

ROC Drenthe College Meppel

Finale Details:

Tijdens de finale werden de teams getest met 30 vragen verdeeld over vier categorieën; warenkennis, drankenkennis, wereldkeukens en algemene kennis & technieken. Deze interactieve en dynamische format heeft de finale niet alleen educatief maar ook uitermate spannend gemaakt.

Initiatief en Ondersteuning:

De CuliQuiz School Battle, een initiatief van Tjitze van der Dam via zijn onderneming Culinair AnnoNu, wordt mede mogelijk gemaakt door SVH, Big Green Egg, en Postillion Hotels en gesteund door een groep vooraanstaande partners uit de branche. Dit innovatieve evenement heeft als doel de passie en kennis van culinaire studenten te verrijken door middel van gamification en interactieve competitie.

Toekomstige Plannen:

Volgend jaar zal de competitie verder worden uitgebreid onder de nieuwe naam 'CuliQuiz Young Professionals', welke jonge vakmensen tot 25 jaar zal omvatten, inclusief vmbo en hbo studenten. Deze uitbreiding is bedoeld om de reikwijdte van de CuliQuiz te verbreden en meer jonge talenten aan te trekken.

Laatste nieuws