Lerarentekort dwingt basisschool tot vierdaagse lesweek

Door het grote lerarentekort op KBS de Kring in Lelystad is de basisschool genoodzaakt om na de voorjaarsvakantie een vierdaagse lesweek in te voeren. De groepen 6, 7 en 8 gaan over op een vierdaagse lesweek. Dat meldt Omroep Flevoland.

Via een brief zijn ouders van de leerlingen daar vorige week woensdag van op de hoogte gesteld. Dit besluit kwam nadat een sollicitant voor een lerarenvacature niet meer langs kon komen voor een gesprek.

De school kon de roosters niet meer opvullen en zag de problemen op de korte termijn niet opgelost worden. Het lerarentekort is al groot in Amsterdam, Utrecht en Almere. De school had dat eerder gezien en was daarom voorbereid op het invoeren van de vierdaagse schoolweek.

De Kring heeft 16 klassen met ongeveer 400 leerlingen. De roosters worden na de vakantie gevuld door de bovenbouw op wisselende dagen in de week een dag thuis te laten. Ook wordt de wekelijkse lesstof zo goed als mogelijk over deze dagen verdeeld. Van leerlingen wordt verwacht dat zij zich thuis ook over hun lesmateriaal buigen.

Laatste nieuws