Isaac Beeckman Academie krijgt hulp van gedeputeerde gemeente Middelburg

Leerlingen en docenten van de Isaac Beeckman Academie waren vrijdag in het provinciehuis in Middelburg. De school moet volgens hen openblijven en daarom gingen ze het gesprek aan met gedeputeerde Harry van der Maas. Dat meldt Omroep Zeeland.

Van der Maas gaf aan dat het besluit niet aan hem was, maar hij kan zijn connecties in Den Haag wel gebruiken om aandacht te vragen over deze kwestie.

Docent Engels, Renate Polleman, is ervan overtuigd dat Van der Maas zich gaat inzetten voor de school. “Nu was hij vooral een luisterend oor.”

In de Wet Voortgezet Onderwijs staat dat een school niet mag sluiten wanneer er geen andere soortgelijke school in de buurt te vinden is. De Isaac Beeckman Academie heeft een uniek onderwijsconcept. Ze werken met kleinere klassen en met vierdaagse schoolweken. “Er is geen andere vorm van onderwijs die dit op kan vangen.”

De gemeente Kapelle gaf nog aan een brief te sturen naar de minister. Daarin zal de gemeente zijn zorgen delen over het sluiten van de school. Docenten en leerlingen gaan op 8 februari naar Den Haag, want dan wordt er gesproken over de schoolsluiting in de Tweede Kamer.

Laatste nieuws