Universiteit van Amsterdam sluit hoofdgebouw door demonstratie

De Universiteit van Amsterdam (UvA) heeft donderdagmiddag het hoofdgebouw op het Roeterseiland uit voorzorg gesloten om een aankondigde pro-Palestina-demonstratie die daar zou plaatsvinden. Een woordvoerder van de UvA bevestigt een bericht daarover van Het Parool. Rond 17.00 uur was het gebouw weer open.

Studenten en medewerkers konden het gebouw nog wel uit, maar niemand mocht naar binnen. De andere gebouwen op de campus bleven wel open.

De universiteit had geen toestemming gegeven voor de demonstratie in het gebouw. "Politieke demonstraties in onze universiteitsgebouwen zijn niet toegestaan. Ook was opgeroepen om bij de demonstraties gezichtsbedekking te dragen. Dat mag volgens de wet niet", aldus de woordvoerder. Om te voorkomen dat onderwijs en onderzoek verstoord zouden worden, besloot de universiteit het gebouw dicht te gooien.

De demonstratie vond uiteindelijk buiten het gebouw plaats. Volgens Het Parool lopen de demonstranten later een mars richting het Centraal Station, waar om 18.00 uur een sit-in wordt gehouden voor de Palestijnse zaak.

 

Bron: ANP

Laatste nieuws