Amsterdamse mbo-instellingen krijgen 4,6 miljoen euro van gemeente

De gemeente Amsterdam heeft in het kader van de Mbo-Agenda ruim 4,6 miljoen euro subsidie vrijgemaakt voor diverse mbo-instellingen. De subsidie is met name bedoeld om de mbo-instellingen te helpen met het aantrekken van meer studenten, het faciliteren van aantrekkelijker onderwijs en het verkleinen van het gat tussen het beroepsonderwijs en de huidige arbeidsmarkt. Dit meldt de gemeente Amsterdam.

“De handen en hoofden van onze mbo-studenten zijn hard nodig”, aldus vertelt wethouder van Mbo en Economische Zaken, Sofyan Mbarki. Juist daarom stelt de gemeente een groot bedrag beschikbaar voor de mbo-instellingen die gevestigd zijn in en rondom Amsterdam. De subsidie gaat gericht naar 29 projecten waar de mbo-instellingen bij betrokken zijn.

De Mbo-Agenda in de gemeente Amsterdam focust zich dus op diverse projecten van mbo-instellingen. Zo wordt het subsidiegeld onder meer geïnvesteerd in het creëren van hybride leeromgevingen voor mbo-studenten. Op die manier kunnen de leerlingen de theorie en praktijk met elkaar afwisselen, en wordt de stap van een leeromgeving naar de arbeidsmarkt een stukje kleiner. Een derde van de projecten, waarvoor de subsidie beschikbaar is gesteld, focust zich op mbo-opleidingen en -leerlingen op niveau 1 en niveau 2. Bijvoorbeeld door bedrijven kennis te laten maken met de leerlingen die actief zijn op deze niveaus en te laten zien welke kwaliteiten zij allemaal in huis hebben.

Laatste nieuws