Profiteer als leerkracht elke dag van het GO-portaal

BUDEL - Digibeet of trendsetter? Oud of jong? Leerkrachten bepalen binnen Prowise GO zelf wat voor type onderwijs ze geven en vinden in de online portaal alles wat ze nodig hebben. We zetten de belangrijkste pluspunten voor je op een rij in deze blog.

Zet links naar content klaar

De leerkracht bepaalt welke educatieve content er voor leerlingen klaar staat. We doen dit aan de hand van tegels waarvan je zelf bepaalt waar ze naartoe linken of welke er zichtbaar zijn. Denk aan links naar Basispoort-apps, Presenter of Prowise Learn.

→ Handig: maak mappen aan om bijvoorbeeld alle taal- of rekenopdrachten overzichtelijk weer te geven

Blijf in controle

De leerkracht is -ondanks digitale mogelijkheden- nog altijd de bepalende factor in het klaslokaal. Daarom hebben ze via het GO-portaal alle touwtjes in handen.

  • Kijk live mee op het scherm van een leerlingdevice
  • Push links
  • Push opdrachten  (bijvoorbeeld ProConnect)
  • ‘Bevries’ een pagina voor bijvoorbeeld een toets
  • ‘Pauzeer’ schermen van leerlingdevices tijdens een uitleg
  • Breng het werk van de leerling onder de aandacht op het grote touchscreen in de klas

Thuisonderwijs

Met Prowise GO ben je klaar voor leren op afstand. Het online portaal, Learn en Presenter zijn ook volledig op een veilige manier vanuit thuis te gebruiken. Zo gaat het leren altijd door, ook als er leerlingen gedwongen thuis zitten. Via single-sign-on hebben ze na een keer inloggen volledig toegang tot alle apps.

Binnen Prowise GO krijgen alle leerkrachten en leerlingen een account voor Prowise Presenter én Prowise Learn. Dit biedt leerkrachten veel onderwijskundige voordelen:

Prowise Presenter

Verras leerlingen met een virtuele rekenrace, waar ze vanaf hun eigen device aan kunnen meedoen. Daag ze uit samen een digitale mindmap te maken en activeer de voorkennis met een interactieve quiz.  Sluit met 3D-content aan bij hun belevingswereld en inlevingsvermogen. Zet opdrachten met een zelfstandige oefenmodus klaar of gebruik een van de andere honderden educatieve tools.

Ontdek Presenter

Prowise Learn

Met de online oefenprogramma’s Rekentuin, Taalzee en Words&Birds oefenen leerlingen rekenen, taal en Engels altijd en automatisch op hun eigen niveau. Dit komt omdat onze software volledig adaptief is. Als leerkracht hoef je geen opdrachten klaar te zetten of uit te printen en zelfs het nakijken van opdrachten gaat vanzelf. In het speciale lerarendashboard volg je de voortgang van je leerlingen, ook als ze thuis ingelogd zijn.

Meer over Learn

Altijd klaar voor gebruik

Zodra Prowise GO door jouw school gekoppeld is aan jullie Basispoort-account, worden iedere nacht de gegevens automatisch bijgewerkt vanuit Basispoort naar Prowise GO. Zo hoef je een nieuwe leerling of klassenwijziging niet handmatig in te voeren. Ook wanneer het nieuwe schooljaar start, hoef je geen extra handelingen te doorlopen. Prowise GO staat altijd klaar voor gebruik.

 

Bron: Prowise - partner Onderwijsland.com

Laatste nieuws