wanneer? | 6 oktober 2017 09:00 |
waar? | HCO Den Haag |
kosten? | € 785,- |
Krijg zicht op wat een Professionele LeerGemeenschap (PLG) voor uw school kan betekenen om het leren van leerlingen te versterken. Ga concreet aan de slag om uw school te ontwikkelen naar een PLG. Leer hoe u als leider van een PLG dit proces kunt aansturen.
Schoolleidersregister
Deze opleiding wordt als formeel aanbod opgenomen in het Schoolleidersregister PO bij het deelthema ‘Professionele leergemeenschap’ (uit het thema Kennis- en kwaliteitsontwikkeling).
Doelen en resultaat
In deze opleiding leert u:
Inhoud en werkwijze
Uit nationaal en internationaal onderzoek blijkt de professionele leergemeenschap (PLG) een succesvolle methode is voor:
De Amerikaanse expert op dit gebied Richard DuFour beschrijft een PLG als een cyclisch proces, waarin directeuren en leerkrachten gezamenlijk werken. De 3 grote ideeën van een PLG zijn:
In het Actieplan Leraar 2020 is de doelstelling opgenomen dat scholen zich ontwikkelen naar een professionele leergemeenschap.
Inhoud bijeenkomsten
Werkwijze
Data
Deze opleiding bestaat uit 4 bijeenkomsten van een dagdeel (9.00-12.30 uur):
Literatuur
DuFour, R. & Fullan, M. (2015). De vijf essenties van leiding geven aan een PLG. Vlissingen: Bazalt.
DuFour, R. & DuFour,R., Eaker,R. & Many,T. (2012). Leraren leren samen, Werken aan beter onderwijs in een professionele leergemeenschap. Vlissingen: Bazalt
Kagan,S., Kopmels, D. & Jaeger, B. de (2015). Coöperatief Vergaderen, Een complete aanpak voor actief vergaderen met betrokken deelnemers. Vlissingen: Bazalt
Garmston, R.J. & Zimmerman, D.P. (2015). Groeien als gespreksleider, Omgaan met lastige situaties in een vergadering, training en PLG. Vlissingen: Bazalt.
“ Samen, onderzoekend werken aan de verbetering van het onderwijs is enorm stimulerend.”
785,00 EUR