Basisschoolleraren gaan op 14 februari opnieuw staken

GRONINGEN - De leraren in het basisonderwijs in de noorderlijke provincies gaan op woensdag 14 februari opnieuw staken. Aldus het PO-Front, waarin meerdere vakbonden en onderwijsorganisaties zijn verenigd. 

De actievoerders eisen dat het basisonderwijs er 1,4 miljard euro bij krijgt, voor een hoger salaris en minder werkdruk. Eerst wilden de leerkrachten in januari het werk neerleggen, maar het PO-Front besloot onderwijsminister Slob meer tijd geven om aan de eisen tegemoet te komen. Hoewel die gesprekken volgens het PO-Front hoopvol verlopen, hebben ze vooralsnog niet tot concrete resultaten geleid. Daarom komt de actiegroep nu met een nieuwe staking.

Eerder waren er al landelijke stakingen op 5 oktober en op 12 december. De staking in de noordelijke provincies op 14 februari zou de start moeten zijn voor een reeks estafette stakingen. Details over de nieuwe staking worden later bekendgemaakt. De actie wordt ondersteund door de AOb, CNV Onderwijs, PO in Actie en FvOv. Of de PO-Raad de nieuwe staking steunt hangt af van een ledenraadpleging die nog deze week zal plaatsvinden.

Bron: RTV Noord

Laatste nieuws