Radboud Universiteit krijgt universitaire pabo-opleiding

NIJMEGEN - De Radboud Universiteit Nijmegen start vanaf komend studiejaar met een driejarige lerarenopleiding. Met de opleiding op bachelorniveau hoopt de universiteit nieuwe toekomstige leraren aan te trekken. De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) is minder blij met de komst van de universitaire pabo. De HAN vreest voor een behoorlijke concurrentiestrijd. Aldus het AD.

Het doel van de universitaire lerarenopleiding is om docenten op te leiden die vervolgens in hun werk wetenschappelijke inzichten in de praktijk kunnen brengen. Hierbij valt met name te denken aan didactische vraagstukken zoals dyslexie, pesten op school of de omgang met gescheiden ouders.

De komst van de universitaire pabo in Nijmgen is bijzonder, omdat het voor Nederland een primeur is. Sinds 2009 bestaat er al wel een gecombineerde opleiding aan de universiteit en hogeschool: de Academische Lerarenopleiding Primair Onderwijs.

De Nederlands Vlaamse Accreditatie Organisatie gaf eerder deze week toestemming voor de komst van de universitaire pabo. De Nijmeegse universiteit verwacht dat er na de zomer 50 tot 100 studenten starten met de studie.

Laatste nieuws