Actiegroep basisschoolleraren begint eigen vakbond: 'Zonder ons had het geld er niet gelegen'

UTRECHT - Protesterende basisschoolleraren van de actiegroep PO in Actie beginnen een eigen vakbond. Op deze manier willen zij inspraak krijgen bij de naderende cao-onderhandelingen en de besteding van de ruim 700 miljoen euro extra die het kabinet heeft vrijgemaakt voor het basisonderwijs.
 
Inmiddels zijn liefst veertigduizend leerkrachten bij de actiegroep aangesloten. Ook de traditionele bonden en de PO-raad sloten zich aan bij die acties, maar er zijn geen gesprekken geweest over een rol voor PO in Actie tijdens de cao-onderhandelingen. Dat is de reden dat er nu een nieuwe vakbond komt, aldus PO in Actie oprichter Thijs Roovers tegen De Volkskrant.
 
'Zonder ons het het geld er niet gelegen'

PO in Actie wil meepraten over de besteding van de extra miljoenen voor het onderwijs. "Zonder ons had het er niet gelegen", aldus Roovers, die denkt dat de nieuwe vakbond binnen een week tienduizend leden zal hebben. ''We hadden de strijd voor een beter salaris en een lagere werkdruk graag door de bonden laten uitvoeren. Maar ze hebben het niet opgepakt. Er gebeurt geen ene donder."

Foto: Thijs Roovers

Bron: ANP / Onderwijsland.com

Laatste nieuws