'Risico op burn-out groot in het onderwijs'

BREUKELEN - Een op de tien werkende hoogopgeleiden loopt een 'groot risico' op het krijgen van een burn-out. Aldus het Nationaal Salaris Onderzoek van Intermediair in samenwerking met Nyenrode Business Universiteit, uitgevoerd onder ruim 70.000 werkende Nederlanders.

Met name vrouwen en werkenden onder de 36 kaar hebben een grotere kans op een burn-out. Branches waarin werkenden een te hoge werkdruk ervaren zijn de administratie, het onderwijs, de horeca, de journalistiek en marketing en communicatie. Ook werknemers met een flexibel contract lopen meer risico op een burn-out.

Daling salaris vrouwen

Uit het onderzoek blijkt daarnaast dat het salaris van 41,5 procent van de vrouwen is gedaald. Hier staat tegenover dat 58,1 procent van de mannen het salaris juist stijgen. Ondanks het feit dat vrouwen minder zijn gaan verdienen, zijn zij desondanks meer tevreden over hun salaris dan mannen.

Volgens Garikai van Weydom, onderzoeker bij Intermediair, hechten vrouwen meer waarde aan de balans tussen werk en privé. Mannen kijken meer naar de primaire arbeidsvoorwaarden.

Bron: Nyenrode Business Universiteit

Laatste nieuws