Wie worden minister(s) van onderwijs in Rutte III

DEN HAAG - De nieuwe ministersploeg van het kabinet Rutte III krijgt langzaam vorm. De vraag is alleen wie de nieuwe minister(s) van Onderwijs worden. 

Volgens het AD wordt voormalig ChristenUnie-leider Arie Slob minister van Onderwijs. Daarnaast worden Bruni Bruins en Ingrid van Engelshoven genoemd als tweede minister voor Onderwijs. Eerder al werd bekend dat er op het ministerie van Onderwijs twee ministers komen. Er komt een minister van hoger onderwijs en een minister van primair en voortgezet onderwijs.

Het AD noemt Slob als de aanstaande minister voor het primair en voortgezet onderwijs. Slob verliet de politiek twee jaar geleden om plaats te maken voor Gert-Jan Segers als nieuwe partijleider. 
 
Volgens de Volkskrant gaat Bruno Bruins, bestuursvoorzitter van uitkeringsinstantie UWV, ook naar Onderwijs. Ingrid van Engelshoven, oud-wethouder van Den Haag en sinds de verkiezingen voor D66 in de Kamer, is volgens de NOS tevens kanshebber voor de ministerspost van Onderwijs.
 
Huidig staatssecretaris van Onderwijs Sander Dekker wordt minister van Veiligheid en Justitie. Komende zaterdag begint premier Rutte met de ontvangsten van alle nieuwe bewindslieden.
 
Bron: AD, Volkskrant, NOS

Laatste nieuws