Tips en tools om breinvriendelijk onderwijs direct in je klas te realiseren

ROTTERDAM - Waarom krijg je altijd de beste ideeën als je onder de douche staat? Wat is de overeenkomst tussen Ritalin en cocaïne? Waarom kun je heel veel foto’s herkennen nadat je ze kort hebt gezien, maar niet zoveel cijfers? Hoe lang duurt het voordat de aandacht van leerlingen afdwaalt tijdens een les?

Het antwoord op deze vragen, en nog veel meer, vind je in het boek Breinvriendelijk onderwijs van dr. Spencer Kagan. Er is de afgelopen decennia veel onderzoek naar de hersenen gedaan, wat leidt tot allerlei nieuwe inzichten. Zo weten we tegenwoordig dat intelligentie niet vaststaat, maar dat je je brein kunt trainen.

Er zijn veel interessante boeken over de hersenen en daar staan best praktische zaken in. In Breinvriendelijk onderwijs presenteert Spencer Kagan veel interessante feiten uit hersenonderzoek en biedt hij vooral ook praktische tools en tips om die kennis in je klas toe te passen. Als je inspeelt op de natuurlijke behoeften van het brein, wordt leren veel gemakkelijker. Leerlingen vinden leren dan ook leuker. In het nieuwe boek licht Kagan bovendien 27 coöperatieve structuren toe, waarmee het gemakkelijk wordt om breinvriendelijk onderwijs te geven. Download gratis een deel uit Breinvriendelijk onderwijs.

Nieuwsgierig geworden naar de antwoorden op bovenstaande vragen? Je leest ze hier

Succes,

Dook Kopmels

 

Marcel Bogaarts 

Manager Educatieve Uitgaven

 

Directeur Bazalt

Laatste nieuws