'Speeltraining' die jonge kinderen helpt scheiding te verwerken blijkt succesvol

DELFT - Dappere Dino's, een interventieprogramma dat kinderen helpt om de scheiding van hun ouders te verwerken, boekt goede resultaten. Aldus onderzoekers van TNO.

De onderzoekers volgden 108 kinderen die deelnamen aan het programma, waarbij twaalf wekelijkse groepssessies werden gevolgd van 45 minuten. De sessies waren bedoeld om een ondersteunende omgeving voor de kinderen te creëren en om hun probleemoplossende vermogen te vergroten.

Elke groep werd geleid door twee begeleiders, die spelenderwijs met de kinderen oefenden. Tijdens de bijeenkomsten speelt de 'groepsdino' genaamd Rex een centrale rol. De ouders bezochten een oudersessie en werden op de hoogte gesteld van de ontwikkelingen die de kinderen meemaakten.

Beoordeling welzijn kinderen

De ouders beoordeelden het welzijn van de kinderen met een cijfer. Voor de aanvang van de sessies lag dit gemiddeld op een 6,5. Na de training steeg dit tot een 7,5. De deelnemende kinderen zien de groep als een veilige plaats om hun gevoelens te bespreken, maken er daarnaast nieuwe vrienden en vinden ook nieuwe manieren om problemen op te lossen.

Laatste nieuws