Medewerker kinderopvang verdacht van ontucht met twee kinderen

DE BILT - Een pedagogische medewerker van de kinderopvangorganisatie Partou in De Bilt wordt verdacht van het plegen van ontucht met twee kinderen. De 27-jarige verdachte zit momenteel vast, aldus het Openbaar Ministerie (OM) Midden-Nederland. 

De slachtoffertjes zouden handelingen hebben moeten verrichten bij de betreffende medewerker van de kinderopvangorganisatie. Het incident zou vorige week hebben plaatsgevonden. 

De man zou toen hij werd ontboden op het hoofdkantoor "bevestigend hebben geantwoord". Ook tegenover het OM heeft hij een bekentenis afgelegd. "Het gaat om één incident en niet om meerdere momenten van misbruik", aldus een woordvoerder uit. De verdachte uit Utrecht was vijf jaar in dienst.

De zaak kwam aan het licht na aangifte van de ouders. De kinderen komen uit hetzelfde gezin en zaten op de buitenschoolse opvang (bso). Zedenrechercheurs doen momenteel onderzoek naar de zaak. De medewerker is op staande voet is ontslagen. 

Circa tweehonderd ouders van kinderen die op de opvang van Partou in De Bilt zitten zijn woensdagavond tijdens een informatiesessie bijgepraat over de situatie. 

Partou heeft ruim driehonderd vestigingen op het gebied van kinderdagopvang, buitenschoolse opvang en peuterspeelzalen.        

Laatste nieuws