Veiligheid Prowise touchscreens wederom bevestigd door AV-TEST

BUDEL - Met trots kondigen we aan dat ook het nieuwste Prowise Touchscreen Ten het certificaat ‘Approved IoT Product’, uitgegeven door het gerenommeerde AV-TEST Institute, heeft mogen ontvangen. Dit is een belangrijke erkenning die de kwaliteit en betrouwbaarheid van het touchscreen onderstreept.

Voor Prowise staan jouw privacy, security en veiligheid centraal. Dit komt voort uit een diep geloof in het recht op privacy, zeker wanneer het om kwetsbare groepen zoals kinderen gaat. Om deze continue kwaliteit op het gebied van veiligheid te kunnen waarborgen, laten we onze producten regelmatig testen en certificeren door onafhankelijke organisaties. Zo voldoen we al jaren aan strenge ISO-standaarden, laten we ‘vriendelijke hackers' onze software testen en is het ontwikkelproces van onze cloud-software zelfs door de Duitse overheid (BSI) gecertificeerd.

AV-TEST Institute

Het AV-TEST Institute is een onafhankelijk onderzoeksinstituut voor IT-beveiliging uit Duitsland. Al meer dan 15 jaar staan de experts uit Maagdenburg garant voor hoogwaardige vergelijkingen en individuele kwaliteitstesten voor internationaal relevante IT-producten. Twee jaar geleden heeft de eerste generatie van het Prowise Touchscreen Ten deze uitvoerige test al doorstaan. We zijn trots dat we deze mijlpaal nu ook voor met Prowise Touchscreen Ten G2 hebben bereikt.

Met vlag en wimpel geslaagd

De 'Approved IoT Product'-certificering van AV-Test bevestigt dat het Prowise Touchscreen Ten G2 voldoet aan strenge veiligheidseisen voor IoT-apparaten. Het apparaat is getest op kwetsbaarheden, zoals het risico op hacking, en is als veilig beoordeeld. Dit betekent dat gebruikers zich geen zorgen hoeven te maken over de veiligheid van hun gegevens wanneer ze het apparaat gebruiken.

“Op het gebied van gegevensbescherming en privacy van de gebruiker zijn de Prowise-oplossingen in onze tests vanaf het begin toonaangevend geweest, en ook de tests van dit jaar geven geen aanleiding om iets anders te veronderstellen”, aldus het AV-TEST Institute.

“Frustrerend” voor de tester

Het besturingssysteem Prowise Central en bijbehorende Prowise Appstore zijn zo goed beveiligd, dat het frustrerend is voor de testexperts: “Het geïnstalleerde Prowise Central 4.2.1 is ook consequent beschermd tegen ongeautoriseerde toegang van buitenaf – de installatie van applicaties uit andere bronnen dan de eigen appstore van Prowise is vrijwel uitgesloten en ook het gebruik van andere toegangsopties is niet mogelijk. Echt frustrerend voor de tester, maar natuurlijk uitstekend voor de beveiliging.”

Onderwijssoftware Prowise Presenter en screencasting app Prowise Reflect zijn ook getest. Beide hebben veiligheidsscores behaald die zelden worden gezien door het testinstituut.

Meer over de test

Benieuwd naar alle bevindingen van het AV-Test Institute over het Prowise Touchscreen Ten G2? Lees dan de blog op de website van het AV-Test Institute.

 

Bron: Prowise - partner Onderwijsland.com

Laatste nieuws