Amsterdam komt docenten tegemoet in reiskosten

AMSTERDAM - De gemeente gaat leraren op basis- en middelbare scholen tegemoetkomen in de reiskosten voor het openbaar vervoer. Ook zijn er parkeervergunningen beschikbaar en worden onderzoeken naar zij-instromers vergoed. Aldus het Parool.

De maatregelen van de gemeente Amsterdam worden ingevoerd om het lerarentekort aan te pakken. Voor de komende jaren dreigt een aanzienlijk lerarentekort. In het basisonderwijs kan het tekort oplopen tot 400 vacatures in 2020. Een van de belemmeringen voor leraren om in Amsterdam les te geven zijn de reiskosten.

Via hun cao krijgen leraren maximaal 80 euro per maand vergoed. De gemeente stelt een aanvullende reiskostenvergoeding voor het openbaar vervoer beschikbaar van minimaal 500 euro tot maximaal 2.000 euro per leraar per schooljaar. De aanvullende reiskostenvergoeding heeft betrekking op leraren die minimaal drie dagen werken en die verder dan 20 kilometer van hun werk wonen. De regeling geldt voor twee jaar, waarvoor per jaar 200.000 euro beschikbaar komt, aldus de krant.

Bron: Het Parool

Laatste nieuws