Welkomstpremies helpen niet bij het invullen van onderwijsvacatures

ROTTERDAM - De welkomstpremie die de gemeente Rotterdam heeft ingesteld om meer leerkrachten aan te trekken, heeft niet het beoogde effect gehad. Uiteindelijk zijn er 44 nieuwe docenten aangetrokken die in Rotterdam zijn gestart. Aldus het AD.

De welkomstpremie voor docenten van buiten Rotterdam ligt op 5.000 euro. In het basisonderwijs zijn dat leraren met een academische opleiding. In het voortgezet onderwijs gaat het om bevoegde leraren in vakken waar grote tekorten zijn zoals wiskunde en scheikunde.

Dit schooljaar zijn er 44 nieuwe docenten aan de slag gegaan in Rotterdam. Onduidelijk is nog hoe groot het aantal is dat specifiek door de welkomstbonus voor Rotterdam heeft gekozen. Dit jaar bleven er alsnog 133 onderwijsvacatures open staan in Rotterdam. Volgend jaar zal dit aantal naar verwachting op 180 liggen.

“De welkomstpremie blijft nog minstens één schooljaar beschikbaar, maar we weten inmiddels dat we het niet redden met het huidige pakket maatregelen", aldus wethouder Hugo de Jonge. Er wordt in Rotterdam gewerkt aan een groter plan, dat na de zomer klaar moet zijn.

Laatste nieuws