Gratis studieboeken basisvaardigheden voor mbo-studenten tot 18 jaar

DEN HAAG - Mbo-studenten onder de 18 jaar hoeven straks niets meer te betalen voor hun studieboeken Nederlandse taal, rekenen en burgerschap. Dat heeft de Tweede Kamer op initiatief van D66-Kamerlid Kiki Hage besloten.

Voor mbo-studenten tot 18 jaar zouden de schoolboeken gratis moeten zijn, want voor jongeren op het voortgezet onderwijs zijn alle schoolboeken gratis. Het is niet eerlijk dat leeftijdsgenoten die op het mbo zitten wel moeten betalen voor de schoolboeken die nodig zijn. 

De vier coalitiepartijen hebben daarom een motie ingediend. In die motie vragen ze de Tweede Kamer om de leermiddelen voor Nederlandse taal, rekenen en burgerschap voor jongeren op het mbo gratis te maken. Het kan dan gaan om boeken en licenties.  

Minister Dijkgraaf bleek geen bezwaren te hebben tegen de motie. De minister vond het een mooi initiatief dat de toegankelijkheid van het mbo kan vergroten. En daarbij verlaagt het ook de financiële drempels voor studenten bij het kiezen van een opleiding. 145 Kamerleden steunden de motie, de enige fractie die tegenstemde was Forum voor Democratie. 

 

Bron: MBO Today

 

Laatste nieuws