Training: Verlaag de werkdruk in het onderwijs

Wil je jouw werkdruk binnen het onderwijs verlagen? Of de werkdruk van je collega’s? Dat kan! Met deze training leren leerkrachten en andere medewerkers in het onderwijs wat ze zelf kunnen doen om de werkdruk te verlagen.

De training is volledig online te volgen en grotendeels flexibel in te plannen.

Opbouw van de training

-        Online kick-off: We starten met een online kick-off waarbij we jou inspireren en op weg helpen. Deze kick-off duurt maximaal 2 uur.

-        Microtrainingen: Vervolgens krijg je 6 weken lang elke week toegang tot een nieuwe microtraining. Deze kun je op je pc, tablet en/of telefoon doorlopen. Een microtraining bestaat uit een stukje theorie, een game en het uitvoeren van acties om tijd vrij te maken. Elke microtraining kost ongeveer 20 minuten tijd.

-        Online Intervisie: Tussendoor heb je nog een online intervisiemoment met een specialist die je verder helpt om in minder tijd je werk te kunnen doen. Ook sluiten we af met een online bijeenkomst waarin we elkaar inspireren met de doorgevoerde verbeteringen.

Je kunt je individueel inschrijven voor deze training. Je komt dan in een groep met andere mensen uit het onderwijs. Op die manier kun je ervaringen delen en van elkaar leren.

De training is ook incompany af te nemen. Je kunt hem dan volgen met een groep medewerkers van dezelfde onderwijsinstelling.

Deze training is ontwikkeld in samenwerking met het Ministerie van Onderwijs en het Clusius College.

PAK JE KANS, LEES HIER VERDER EN SCHRIJF JE IN!

 

“Wij hebben ervaren dat de microtrainingen ons helpen om de werkdruk van onze docenten en medewerkers te verminderen. Wat ons aanspreekt in dit concept, is dat de oplossing naar ons toekomt (lees: docenten hoeven zich niet te verplaatsen naar andere locaties), gericht is op het doen en de impact op onze tijd door de microtrainingen beperkt is. Wij kunnen dit product van harte aanbevelen” - Quote Daan van Lieshout – lid van het MT Clusius College Purmerend.

Laatste nieuws