Find a safer touchscreen, we dare you

BUDEL - Wij vinden het Prowise Touchscreen Ten G2 qua privacy en cybersecurity het veiligste digibord op de markt. Net zoals een toets op school, bewijzen we dit graag met onafhankelijke testuitslagen. Find a safer touchscreen, we dare you!

Het bedrijf dat je digiborden maakt

Omdat je het digibord rechtstreeks koopt bij degene die het maakt, willen we graag laten zien hoe wij omgaan met jouw persoonlijke data en alle processen die daarbij horen. Prowise is als onderwijsbedrijf al jaren ISO 27001-gecertificeerd (de wereldwijde norm qua informatiebeveiliging binnen een organisatie) en Privacy Verified.

De mensen die er werken

De CIPP/E-certificering toont aan dat collega’s in ons bedrijf een uitgebreide kennis hebben van de GDPR en van gegevensbescherming in Europa. Deze erkenning is een toonaangevende certificering voor Europese deskundigen op het gebied van gegevensbescherming. Daarnaast beschikt Prowise over een Privacy Officer en een Security Officer.

De hardware in je klas

Qua veilige hardware beschik je met een Prowise Touchscreen Ten over de creme dela creme. Het onafhankelijke Duitse AV-Test Institute de veiligheid van het digibord (inclusief software) met een ‘Getest IoT-product’-hercertificering opnieuw bevestigd.

De software die je gebruikt

De software die leerkrachten, leerlingen en ict’ers dagelijks gebruiken om het digibord optimaal in te zetten, is door de BSI (Duitse Federale Bureau voor Informatiebeveiliging) tegen het licht gehouden. De wereldwijde autoriteit voor cyberveiligheid toetst op de hoogste eisen voor gegevensbescherming en heeft de ontwikkeling van Prowise Presenter, Prowise Screen Control en de Prowise Cloudservices voorzien van een IT-Grundschutz-certificering.

Functionaliteiten

Ook in de ontwikkeling van slimme hardwarefunctionaliteiten en softwarefeatures staan privacy & cybersecurity centraal. Dat begint bij het inloggen in de software via een multifactor authenticatie. Ook het scherm bevat tal van mogelijkheden die naar je voorkeur zijn aan te passen. Denk bijvoorbeeld aan het in- en uitschakelen van de interne microfoons, gebruik van USB-sticks en het opslaan, delen en exporteren van bestanden. Daarnaast zijn het instellingen menu, het touchscreen zelf en de screencastverbindingen met een pincode beveiligbaar. Gebruikers hebben zelfs de mogelijkheid om bij het opstarten van het scherm alle opgeslagen gebruikersdata automatisch te wissen.

Lees meer over Privacy by Prowise

 

Bron: Prowise - partner Onderwijsland.com

Laatste nieuws