Leergang Excellente schoolprofilering

“Op onze school staat de leerling centraal”
“Wij geven gepersonaliseerd les”
“Wij zijn een veilige en duurzame school”
“Onze school werkt vanuit het idee dat een kind als individu kan groeien”
“Wij werken vanuit een positieve benadering”

Zomaar een aantal oneliners op enkele websites van scholen. Waar scholen zich op deze manier denken te onderscheiden, zijn het juist deze aspecten waarmee zij juist op andere scholen lijken. Bij alle scholen staat het kind namelijk centraal, is gepersonaliseerd lesgeven inmiddels goed geïntegreerd, is het algemeen goed dat scholen lesgeven in een zo veilig mogelijke omgeving en wordt er gewerkt vanuit een positieve benadering. Dit zijn geen onderscheidende aspecten, dit zijn randvoorwaarden voor goed onderwijs.

Om als school echt op te vallen is dus iets anders nodig. Iets waarmee je ouders en leerlingen overtuigt om voor uw school te kiezen en hen niet laat ‘ontsnappen’ naar de ‘concurrent’. Maar hoe doet u dat? Hoe kunt u een visie neerzetten voor een langdurige profilering, maar ook actief inspelen op de actualiteit? Hoe zorgt u ervoor dat de ‘klantreis’ van uw doelgroep optimaal is? Hoe kunt u social media als krachtig wapen inzetten om uw doelen te bereiken? En hoe vertaalt u uw papieren tijger naar een krachtige schoolprofilering in de praktijk?

Tijdens de leergang Excellente schoolprofilering leert u welke aspecten écht kunnen helpen uw school onderscheidend te maken, krijgt u handvatten om een ‘top of mind’ positie te verwerven bij uw (toekomstige) doelgroep en weet u de theorie te vertalen naar de onderwijspraktijk. Experts op dit gebied nemen u drie dagen mee zodat u uw school na de leergang op een unieke manier weet te presenteren.

Bekijk meer informatie en het programma van de Leergang Excellente schoolprofilering

 

Bron: Dyade Academy - partner Onderwijsland.com

Laatste nieuws