12 december: Leidinggeven aan educatieve veranderprocessen

UTRECHT - Kom 12 december naar de training Leidinggeven aan educatieve veranderprocessen. Deze training is bestemd voor geregistreerde schoolleiders en stafmedewerkers onderwijskwaliteit.
De essenties

- De eigen verandersituatie vanuit stuurprincipes voor verandering doelgericht beïnvloeden.
- Het niveau van complexiteit van het veranderthema voor de betrokkenen herkennen en daar bij passende leiderschapsinterventies kiezen.
- Weten op welke wijze u de borging van een verandering kan inbedden in uw kwaliteitssystemen en werkprocessen. 

Doelgroep(en)

Geregistreerde schoolleiders, stafmedewerkers onderwijskwaliteit

Min-max

aantal deelnemers 12 deelnemers  

Doelen/ resultaat
  • Deelnemers kunnen vanuit een denkkader voor een educatieve verbetercultuur reflecteren op een veranderthema binnen hun schoolontwikkeling.
  • Deelnemers kunnen hun eigen situatie vanuit stuurprincipes voor verandering doelgericht beïnvloeden. 
  • Deelnemers weten wat belangrijk is voor het creëren van draagvlak en eigenaarschap en kunnen dit toepassen binnen hun eigen veranderonderwerp.
  • Deelnemers kennen en herkennen het niveau van complexiteit van het veranderthema voor de betrokkenen en kunnen de daar bij passende leiderschapsinterventies kiezen.
  • Deelnemers kunnen een analyse maken van een verandersituatie (doelgroep, context, inhoud) en een plan van aanpak opzetten en uitvoeren.
  • Deelnemers kunnen zich typeren in een stijl van leidinggeven (inclusief daarbij passende taken ) en op basis hiervan hebben zij zicht op hun persoonlijke profiel van leiderschapstaken en weten waar hun sterke kanten en hun ontwikkelpunten liggen.
  • Deelnemers kunnen een stuurteam inrichten en op transparante wijze de stappen in het veranderproces communiceren met alle betrokkenen en implementeren.
  • Deelnemers kunnen leiding geven aan een team en individuele leraren, gericht op betrokkenheid en resultaat.
  • Deelnemers weten op welke wijze zij de borging van een verandering kunnen inbedden in hun gangbare kwaliteitssystemen en werkprocessen en kunnen de borging voor hun veranderonderwerp realiseren.

Data & tijden

9 november 9.30 - 16.30 uur

12 december 9.30 - 16.30 uur

18 januari 9.30 -16.30 uur

15 februari 9.30 – 16.30 uur

20 maart 9.30-12.30 uur

Tijden :

dag 09.30 – 16.30 uur (1e 4 bijeenkomsten) en
dagdeel 09.30 – 12.30 uur (laatste bijeenkomst)

 

logo schoolleidersregister PO

Locatie

Utrecht

Nu boeken

Laatste nieuws