'Docentschap combineren met ander werk maakt lesgeven aantrekkelijker'

UTRECHT - Eén op de vijf hoogopgeleide Nederlanders zegt voor de klas te willen staan als ze dat kunnen combineren met ander werk. Eén op de acht leraren in het voortgezet onderwijs werkt al hybride. Hybride werken kan daarmee een oplossing voor het lerarentekort bieden. Aldus Hybride Docent.

Vandaag is uitgebreid onderzoek gepresenteerd naar een onderbelicht aspect van de (onderwijs)arbeidsmarkt: het hybride werken. Als hoogopgeleiden de kans krijgen om in combinatie met hun huidige baan of andere baan op een school te werken zegt 1 op de 5 voor de klas te willen staan. Daarnaast werkt 1 op de 8 leraren in het voortgezet onderwijs op dit moment op eigen initiatief al hybride en zouden 2 op de 3 leraren daarin interesse hebben.

Hybride werken kan daarmee een oplossing voor het lerarentekort bieden. “Ons onderzoek laat zien dat een andere kijk op het werken als leraar veel kansen biedt. Het omarmen van hybride docenten zal niet alleen leiden tot meer en tevredener leraren, het zet het leraarschap ook weer midden in de maatschappij.”. Aldus Marius Bilkes, initiatiefnemer van Hybride Docent.

 

Laatste nieuws