30 augustus: Kagan Coöperatief Leren Level 1: Samen leren samen organiseren

DEN HAAG - In deze training krijgt u inzicht hoe u met de 5 tools van Kagan Coöperatief Leren persoonlijkheidsontwikkeling, een gezond zelfbeeld en de wil tot samenwerken stimuleert. U leert hoe u sociale vaardigheden kunt oefenen binnen 'de gewone' lessen en hoe u de 5 tools kunt verankeren in uw dagelijkse praktijk.

Voor wie?

Leraren (PO/VO/MBO), IB-ers, leidinggevenden die - Kagan Level 1 hebben afgerond of - CLS De Start hebben gevolgd in het verleden in combinatie met de Opfrisbijeenkomst Kagan Coöperatief Leren.

Doelen/ resultaat

De training is gericht op ontwikkeling van: Positieve sfeer in de groepen, in de school, sociale verbondenheid; aandacht voor elkaar, meer zelfverantwoordelijk gedrag en zelfontplooiing.

Inhoud & Werkwijze

Het oefenen van de sociale vaardigheden vindt plaats binnen ‘de gewone’ lessen. In deze training wordt u uitgedaagd anders te kijken naar gedrag en te reflecteren op uw denken en handelen als “professional”.

Met 5 tools van Kagan Coöperatief Leren activeert u zelfontplooiing, een gezond zelfbeeld en de wil tot samenwerken: iedereen mag er zijn! 

Samen vormen we een (h)echte groep actieve leerders!

1. U krijgt inzicht in:

  • hoe u met uw groep met behulp van vijf tools sociale vaardigheden verankert 
  • hoe u deze tools kunt inzetten in de dagelijkse praktijk.

2. U ervaart:

  • hoe u de verbondenheid in teams en klas kunt versterken.
  • Kagan coöperatieve structuren en genereert ideeën voor toepassing in de praktijk.

3. De 5 tools:

Voorbeeldgedrag – sociale rollen- structuren en structureren- bevestiging en bekrachtiging - reflectie en planning

Interactieve plenaire presentaties worden afgewisseld door gestructureerde interactie in teams en tweetallen. De 5 tools om sociaal vaardig gedrag te activeren worden verankerd, met behulp van Kagan structuren geoefend en de toepassing in de eigen praktijksituatie wordt voorbereid tijdens de training.

Kijk voor meer informatie over Kagan Coöperatief Leren op de website www.cooperatiefleren.nl of www.facebook.com/kagancooperatiefleren. Daar staan ook data vermeld voor dezelfde training in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht.  

Literatuur

Verplicht: Infokaart en werkboek Kagan Coöperatief Leren level 2 
Aanbevolen: Coöperatieve leerstrategieën beknopte uitgave

Prijs

€405 (inclusief Infokaart en werkboek)

SBU
15 uur

Plaats

Den Haag, HCO

Datum

30 aug 2017
13 sept 2017

Tijd

13:30 tot 17:00

Prijs:

405,00 EUR
 

Laatste nieuws