Buiten sporten is voor de jeugd weer mogelijk vanaf 11 januari

DEN HAAG - De ruimte voor de jeugd om buiten te sporten wordt verruimd. Het demissionaire kabinet heeft besloten dat jongeren tot en met 17 jaar vanaf 11 januari tot 20.00 uur op de velden actief mogen zijn. Op dit moment is dat 17.00 uur, waardoor de mogelijkheden om te trainen uiterst beperkt zijn. Veel bonden, onder meer de KNVB, besloten daarop de competities voor met name prestatiegerichte elftallen ook stil te leggen.

Voor senioren gelden de nieuwe regels nog niet. Dat zal mogelijk inhouden dat veel competities bij de amateurs begin februari nog niet kunnen worden hervat, omdat iedereen vanaf 18 jaar vooralsnog niet voluit kan trainen. De meeste bonden willen dat spelers zich ten minste twee weken kunnen voorbereiden voordat ze het seizoen weer hervatten.

Sportkoepel NOC*NSF had er eerder op aangedrongen de mogelijkheden om buiten te sporten voor iedereen te verruimen. Aan die wens is vooralsnog slechts ten dele tegemoetgekomen. Binnensportlocaties zijn al enige tijd helemaal gesloten. Wel mogen er zwemlessen worden gegeven.

Topsportcompetities zoals de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie in het betaalde voetbal mogen wel doorgaan, maar dan zonder publiek.

 

Bron: ANP

Laatste nieuws