Kabinet besluit vandaag na OMT-advies over heropening onderwijs

DEN HAAG - Het OMT brengt vandaag advies uit aan het demissionaire kabinet over de coronamaatregelen in het onderwijs. Vandaag wordt besloten of de scholen na de kerstvakantie weer open mogen. De adviezen van het OMT worden in de regel overgenomen.

De scholen gingen in december al een week voor de kerstvakantie dicht omdat het kabinet zich zorgen maakte over de besmettelijkere omikronvariant van het coronavirus. Demissionair premier Rutte kon toen niet garanderen dat de scholen op 10 januari, direct na de kerstvakantie, weer open mogen. De tentamens op mbo's, hbo's en universiteiten gingen na de sluiting van de scholen door.

Demissionair minister van Volksgezondheid de Jonge was bang voor leerachterstanden wanneer hij het OMT-advies om de kerstvakantie te verlengen zou overnemen. Pas na een derde keer dat advies te hebben gekregen, voerde het kabinet de maatregel in.

Het OMT vond het 24 december, ondanks signalen dat de omikronvariant tot minder ziekenhuisopnamen leidt, nog te voorbarig om het maatregelenpakket aan te passen. Het kabinet volgde dat advies toen op.

Laatste nieuws