Innovatieve onderwijsscale-up Prowise naar grootste techbeurs ter wereld

LAS VEGAS - Onderwijsscale-up Prowise neemt vanaf 5 januari 2022 deel aan de grootste techbeurs ter wereld, de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas. De 70 meest innovatieve start-ups en scale-ups van Nederlandse bodem presenteren zich gedurende vier dagen aan ruim 170.000 bedrijven en investeerders uit zo’n 160 landen.

Prowise volgt samen met andere Nederlandse deelnemers een trainingsprogramma van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, het ministerie van Buitenlandse Zaken en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Het bedrijf uit Budel stelt in Las Vegas het nieuwste digibord voor aan het grote publiek. Het Prowise Touchscreen Ten koppelt als enige digibord wereldwijd de allerstrengste privacy- en cyberveiligheidscertificeringen aan een geïntegreerde oplossing voor thuisonderwijs en bewegend leren.

Privacy & cyber veiligheid

Om tijdens het leerproces privacy en de veiligheid van bijvoorbeeld persoonlijke informatie, leerlingdata en toetsuitslagen en privacy te waarborgen, is cybersecurity van het allerhoogste belang. Zeker nu door de COVID-19-pandemie op afstand communiceren en informatie delen heel normaal is geworden. Om scholen een veilig en privacyvriendelijk leerklimaat te bieden, ontwikkelt Prowise alle hardware en software in eigen beheer. Deze visie wordt wereldwijd erkend door onafhankelijke certificaten zoals ISO 27001 en AV-Test Institute ‘Getest IoT-product’.

Bewegend leren

In onderwijsland wordt breed erkend dat sommige kinderen beter informatie verwerken bij actieve deelname met hele lichaam. Bewegend leren sluit aan bij de belevingswereld van kinderen, is gezond en verbetert het leerresultaat. De Prowise MOVE-camera zorgt ervoor dat je educatieve games kunt spelen, zonder het scherm fysiek aan te raken. De camera met Intel® RealSense™ registreert, in combinatie met techniek in het scherm, de bewegingen die worden gemaakt en koppelt deze aan bewegingen op het scherm. De door Prowise zelf ontwikkelde games (van aardrijkskunde tot rekenen) triggeren leerlingen om veel te bewegen terwijl ze bezig zijn met cognitieve leeractiviteiten.

 ‘MOVE is een unieke oplossing op de markt. De eerste die Intel RealSense-technologie integreert om een ​​compleet andere, op gebaren gebaseerde leerervaring van hoge kwaliteit te creëren om de leerresultaten voor alle studenten te verbeteren, ongeacht hun leerstijl’, is te lezen in deze case study van Intel.

Remote learning

De COVID-19-pandemie heeft leren op afstand definitief op de kaart gezet. Het Prowise Touchscreen Ten voorziet in een volledige en veilige oplossing zodat het onderwijs altijd kan doorgaan. De webcamfunctionaliteit van de MOVE-camera en installeerbare apps als Teams, Meet, Skype en Zoom zorgen er samen met de in het touchscreen verwerkte 2.1 Dolby Audio-soundbar en 6 wide area microfoons voor dat leerlingen altijd onderwijs kunnen volgen, zonder extra investeringen vanuit de school. Hierdoor is de continuïteit van het onderwijs altijd gegarandeerd.

 

Bron: Prowise - partner Onderwijsland.com

Laatste nieuws