Mbo-studenten tijdens corona tevreden over stages

DEN HAAG - Studenten in het mbo blijken in het algemeen tevreden over de begeleiding tijdens de stage in de coronaperiode. Dat blijkt uit nader onderzoek dat de Inspectie van het Onderwijs dit voorjaar uitvoerde.

Ook is onderzoek gedaan naar hun maatschappelijke ontwikkeling en welbevinden. Het algemene beeld daarbij is dat afstandsonderwijs het lastiger maakte om studenten te ondersteunen bij hun maatschappelijke ontwikkeling en ook dat studenten zich in die periode slechter voelden. Hierover bericht de Onderwijsinspectie.

Afgelopen voorjaar heeft de Inspectie van het Onderwijs bij alle onderwijssoorten onderzocht wat de effecten waren van corona. In het mbo zijn daarnaast twee verdiepende onderzoeken uitgevoerd. Ten eerste wilde de inspectie van studenten en onderwijsteams horen wat de gevolgen van de coronacrisis waren voor de beroepspraktijkvorming - de binnen het mbo zo belangrijke stages. En ten tweede is doorgevraagd over de zogeheten socialisatie: welke invloed had de coronacrisis op de maatschappelijke ontwikkeling van mbo-studenten en op hun welbevinden. Een samenvatting van de uitkomsten zijn bijeengebracht in de factsheet Gevolgen van corona voor beroepspraktijkvorming in het mbo en de factsheet Gevolgen van corona voor socialisatie van mbo-studenten.

 

Bron: Onderwijsinspectie

Laatste nieuws