Uw organisatie op laten vallen door echt iets anders te doen

UTRECHT - In een krimpende markt met een groot aanbod is positionering en het creëren van een merkidentiteit een belangrijk onderdeel van het pr-beleid voor scholen en schoolbesturen. Schoolprofilering; daar krijgen steeds meer schoolbestuurders en –leiders mee te maken.

Vragen als: ‘Hoe onderscheiden we ons ten opzichte van andere scholen?’, ‘Hoe zorgen we ervoor dat leerlingen uit de regio kiezen voor onze school?’ en ‘Hoe zorgen we ervoor dat we als een aantrekkelijke werkgever worden gezien in tijden van het lerarentekort?’ worden steeds vaker besproken aan de bestuurs-/directietafel.

Voor veel scholen is schoolprofilering echter niet direct concreet te maken in de dagelijkse praktijk, met het risico dat dit blijft liggen. Dat is zonde, want u kunt zelf grote invloed uitoefenen op uw reputatie.

Het bepalen van de juiste strategie is essentieel om op lange termijn tot een goede schoolpositionering te komen. Het zetten van de stip op de horizon en daarnaartoe te werken helpt bij elke beslissing die u op dit gebied dient te nemen (op korte en lange termijn). Maar waar begint u en welke middelen zet u allemaal in?

Tijdens de leergang Excellente schoolprofilering leert u welke aspecten écht kunnen helpen uw school onderscheidend te maken, krijgt u handvatten om een ‘top of mind’ positie te verwerven bij uw (toekomstige) doelgroep en weet u de theorie te vertalen naar de onderwijspraktijk. Experts op dit gebied nemen u drie dagen mee zodat u uw school na de leergang op een unieke manier weet te presenteren.

 

Bron: Dyade - partner Onderwijsland.com

Laatste nieuws