Scholen willen wachten met uitgeven coronageld

UTRECHT - Scholen krijgen dit en volgend schooljaar extra geld om leerachterstanden die tijdens de coronacrisis zijn ontstaan weg te werken. Veel scholen kiezen er ook voor, vanwege het lerarentekort, om even te wachten met het uitgeven van het geld. Hierover bericht NU.nl

Het geld is bedoeld om de achterstanden, die ontstaan zijn tijdens de coronacrisis, weg te werken. Het is dan ook de bedoeling dat scholen dit én volgend schooljaar het geld gaan gebruiken.

Een basisschool krijgt dit schooljaar gemiddeld 180.000 euro om de achterstanden weg te werken. Dit geld is afkomstig van het Nationaal Programma Onderwijs. Volgend schooljaar krijgen de basisscholen weer minimaal 500 euro per leerling.

Het geld dat scholen niet uitgeven hoeft niet terugbetaald te worden volgens de PO-Raad. Dat blijft dan gewoon op de rekening van die scholen staan.

De PO-Raad adviseert de scholen wel om het geld dan uit te geven in schooljaar 2022-2023 en de daaropvolgende schooljaren. En dan alleen aan het oplossen van corona-achterstanden. 

Laatste nieuws