Verwijder op tijd privacygevoelige data met Coachview!

VEGHEL - Ook voor opleiders is het vaak ingewikkeld om op tijd de juiste gegevens van (oud-)leerlingen in het leer management systeem te verwijderen. Dit bleek onlangs maar weer in het dit nieuwsbericht van NU.nl. Ook jouw studenten hebben het recht op hun privacy. Dit is in heel Europa vastgelegd in de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Het vastleggen van de manier waarop je persoonsgegevens verwerkt in jouw organisatie is de eerste stap om AVG-proof te worden. Dit uiteraard met oog op de privacyrechten van jouw docenten en studenten. Hierna begint de uitdaging vaak pas echt: hoe verwijder je in de praktijk op tijd privacygevoelige data. Het liefst zelfs geautomatiseerd! In Coachview verwijder of anonimiseer je gegevens gemakkelijk en snel!

Anonimiseer persoonsgegevens

Uit onderzoek blijkt dat 94% Nederlanders zich zorgen maakt over de bescherming van hun persoonsgegevens. Het kan dus zomaar voorkomen dat één van jouw oud studenten, docenten of collega’s inzage wil in diens persoonsgegevens of een verzoek indient voor verwijdering ervan. Coachview maakt het je heel gemakkelijk om gegevens en documenten per persoon in te zien en (indien gewenst) met een eenvoudige handeling te verwijderen, lees er op onze kennisbank meer over.

Maar hoe zit dat nou met bewaartermijnen van privacygevoelige data? Lees hier meer over op de website van onze partner Coachview.

Laatste nieuws