Recordaantal Nederlanders was in augustus aan het werk

DEN HAAG - Zo'n 69,5% van de 15- tot 75-jarige Nederlanders was in augustus aan het werk. Dat is een nieuw record, aldus het CBS vandaag. Tegelijk nam het werkloosheidspercentage tussen juli en augustus iets toe, van 3,1 naar 3,2%.

In augustus hadden 9,1 miljoen Nederlanders betaald werk. Dat zijn er 33.000 meer dan drie maanden daarvoor. Het record is vooral te danken aan de leeftijdsgroep tussen 45 en 75 jaar. In die groep was de arbeidsdeelname voor het eerst ooit hoger dan 60%.

Jongeren tussen 15 en 25 jaar waren minder aan het werk dan voor de coronacrisis en in de leeftijdsgroep van 25 tot 45 jaar was de arbeidsdeelname met 86,6% wel hoger dan voor corona, maar lager dan in augustus 2008.

Het aantal WW-uitkeringen daalt al zeven maanden op rij en nam tussen juli en augustus af met 5,2%. Volgens het statistiekbureau is het gebruikelijk dat er in de zomermaanden minder WW-uitkeringen worden verstrekt omdat bepaalde seizoensgebonden activiteiten dan herstarten, waardoor meer mensen weer betaald werk hebben. Maar volgens het CBS hebben de versoepelingen van de coronamaatregelen en de gunstige economische situatie in dit geval ook een invloed op de daling.

Laatste nieuws