Scholen en gemeenten Zuid-Holland werken samen in duurzaamheidsproject

DEN HAAG - De provincie Zuid-Holland gaat eigenaren van maatschappelijk vastgoed met een kleine vastgoed portefeuille ondersteunen bij de verduurzaming van gebouwen. De regeling heet “Ontzorgingsprogramma’s verduurzaming maatschappelijk vastgoed”. Bent u eigenaar van maatschappelijk vastgoed? Lees dan verder of u in aanmerking komt voor ontzorging door de provincie Zuid-Holland.

Voor eigenaren van maatschappelijk vastgoed is verduurzaming van gebouwen vaak een uitdaging, zeker als het om kleinere organisaties gaat. Denk bijvoorbeeld aan kleine gemeenten, schoolbesturen en zorgaanbieders met een klein aantal vestigingen. Ook sportbedrijven, culturele instellingen en dorps- en buurthuizen behoren vaak tot deze groep. Daarom heeft de minister voor iedere provincie éénmalig €2 miljoen beschikbaar gesteld voor het opzetten van een ontzorgingsprogramma verduurzaming klein maatschappelijk vastgoed. Iedere provincie geeft een eigen invulling aan dit ontzorgingsprogramma. In de provincie Zuid-Holland is op 1 juni de regeling ontzorgingsprogramma’s verduurzaming maatschappelijk vastgoed vastgesteld door het college van Gedeputeerde Staten. De regeling(verwijst naar een andere website) kunt u hier na lezen. Eigenaren van maatschappelijk vastgoed die in aanmerking komen kunnen zich tot en met 28 februari 2022 aanmelden voor een ontzorgingsprogramma.

Start schoolbesturen

Schoolgebouwen vervullen een belangrijke maatschappelijke voorbeeldfunctie, ook in de energietransitie. Er zijn in Zuid-Holland al mooie initiatieven gestart om schoolgebouwen te verduurzamen, maar we begrijpen dat het voor kleine schoolbesturen lastig is om te weten waar te beginnen. Daarom is de provincie gestart met het benaderen van kleine schoolbesturen over het ontzorgingsprogramma. Samen met kenniscentrum Ruimte-OK organiseerden we in juni 2021 drie informatiebijeenkomsten speciaal voor de sector scholen. De eerste schoolbesturen hebben zich al aangemeld. In totaal kan de provincie 37 schoolbesturen ontzorgen, waarvan 27 in het PO en 10 in het VO. 

Als u zich aanmeldt voor een ontzorgingsprogramma ontvangt u proces ondersteuning bij de verduurzaming van uw vastgoed.

Meer informatie op de website van Provincie Zuid-Holland.

Laatste nieuws