Het NPO als bestuur gestructureerd oppakken

HEERENVEEN - Vanuit het Nationaal Programma Onderwijs zijn besturen formeel verantwoordelijk voor de formatieve, financiële en inhoudelijke gevolgen op het gebied van onderwijskwaliteit. Zij ontvangen de middelen van het NPO en komen tot een bestedingsplan in samenspel met het team, schoolleider(s) en de medezeggenschapsorganen.

Schoolmonitor is een webbased kwaliteitszorg-platform dat binnen de subsidie valt vanuit het NPO en biedt voor schoolbesturen in Nederland de mogelijkheid om projecten toe te voegen aan hun jaarplan die specifiek betrekking hebben op inzet van NPO gelden.

Zowel voor de samenstelling van het bestedingsplan als de verantwoording, verzamelt Schoolmonitor met 1 druk op de knop alle informatie. En ook inhoudelijk kunnen projecten worden gedeeld tussen scholen en het bovenschoolse management. Zo wordt er in alle lagen gebruik gemaakt van de expertise binnen de organisatie en wordt het NPO gestructureerd en gezamenlijk opgepakt.

De PO-Raad pleit vervolgens voor wezenlijke, langdurige verbetering en het vasthouden van duurzame ontwikkelingen. Schoolmonitor sluit naadloos aan bij deze visie door haar optimaal geïntegreerde wijze van werken aan kwaliteit en het behouden van kwaliteit middels de kwaliteitscirkel van Deming (plan-do-check-act).

Meer weten over het gestructureerd aanpakken van het NPO binnen Schoolmonitor? Kijk dan op Schoolmonitor.nl, vraag een gratis demo aan of neem contact met ons op.

 

Bron: Schoolmonitor - partner Onderwijsland.com

Laatste nieuws