Prowise en Wingzzz bundelen krachten

14-06 06:05 | bron: Onderwijsland.com

BUDEL - De Nederlandse onderwijsvernieuwer Prowise en aanbieder van online kinderboeken Wingzzz bundelen hun krachten. De door het educatieteam van Prowise ontwikkelde gratis Presenter-lessen, bieden extra diepgang en aanvullende oefenstof bij de boeken uit de online bibliotheek van Wingzzz. De twee autoriteiten op onderwijsgebied geven op deze manier een extra stimulans omaan de dalende leesvaardigheid van Nederlandse jongeren en willen tevens zo de leesmotivatie verhogen.

NOS berichtte eind 2020 dat de leesvaardigheid van Nederlandse jongeren steeds harder daalt in vergelijking met andere landen (NOS, oktober 2020). De wens vanuit meerdere organisaties is dat scholen moeten gaan zorgen voor een breder aanbod aan boeken op school, in de vorm van bijvoorbeeld een schoolbibliotheek. Maar wat nou als je beschikking hebt over een regelmatige aangevulde online bibliotheek met meer dan 300 kinderboeken en deze in één klik kan regelen voor jouw hele school? En wat als je hier ook nog aanvullende, gratis en kant-en-klare lessen voor hebt in Prowise Presenter? Wij hebben de oplossing voor je.

Wat is Wingzzz?

Wingzzz is het online kinderboekenplatform dat lezen plezierig en effectief maakt. Met behulp van Wingzzz heb je altijd en overal de leukste kinderboeken bij de hand en binnenkort komen er zelfs audioboeken in het aanbod.

Het platform is breed inzetbaar in de klas. Zo kunnen leerlingen samen met de leerkracht lezen op het digibord, maar is het ook mogelijk om in kleine groepjes of individueel op eigen devices aan de slag te gaan. De boeken zijn onbeperkt te lezen waar en wanneer je maar wilt. De bibliotheek is op alle apparaten beschikbaar en wordt regelmatig gevuld met nieuwe verhalen en/of populaire kinderboeken. Er is een keuze tussen Nederlandse of Engelse kinderboeken. Zo heb je dus een complete digitale boekenkast die continu uitgebreid wordt en waar je overal, op iedere plek gebruik van kunt maken.

Interesse in een gratis trial van 14 dagen in Wingzzz? Meld je dan nu aan

Lessen

Om de dalende leesvaardigheid in Nederland aan te pakken én de leesmotivatie te verhogen, heeft Prowise in samenwerking met Wingzzz meerdere Prowise Presenter-lessen gemaakt die gebaseerd zijn op boeken uit de online bibliotheek. Deze lessen zorgen voor nieuwsgierigheid onder de kinderen en geeft ze dagelijks plezier in het lezen. Uit onderzoek blijkt dat plezier hebben in lezen de leesvaardigheid en -motivatie van het kind verhoogt. In iedere Presenter-les staan activiteiten rondom het boek die de leerkracht en de kinderen helpen met het verrijken van het leesonderwijs in de klas.

Bianca Ahrens, Senior Education Specialist bij Prowise: “Wij zijn erg verheugd dat wij met Prowise Presenter als gratis onderwijssoftware ons steentje kunnen bijdragen aan de verbetering van de leesvaardigheid onder jongeren. Met deze lessen die perfect aansluiten bij de online boeken van Wingzzz kunnen alle leerlingen in het Nederlandse basisonderwijs hun leesvaardigheid verder verbeteren en hun motivatie verhogen.”

Prowise gaat de komende tijd in samenwerking met Wingzzz regelmatig lessen ontwikkelen over belangrijke onderwerpen en actualiteiten die gedurende het schooljaar in de les kunnen worden toegepast.

Prowise Presenter

Met de gratis onderwijssoftware van Prowise, Prowise Presenter, ontwerp je interactieve lessen en presentaties. Je kunt je les verrijken met behulp van de kant-en-klare content die klaarstaat in de mediabibliotheek. Binnen Prowise Presenter heb je al je instructietools, achtergronden, afbeeldingen, video’s en 3D-modellen altijd binnen handbereik. Meer informatie over Prowise Presenter vind je hier.

 

Bron: Prowise BV - partner Onderwijsland.com

Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
30 jul 3 tips voor VR en AR in het onderwijs
30 jul Taken van vertrouwensinspecteurs van de Inspectie van het Onderwijs
30 jul Openbare appstore op je digibord: vriend of vijand?
30 jul Goed leiderschap is cruciaal voor iedere organisatie
29 jul Aob: Zonder vast contract verlaten leraren voorgezet onderwijs sneller
29 jul Het NPO als bestuur gestructureerd oppakken
28 jul Leerwerkplaats Albeda College en Roompot succes, samenwerking verlengd
28 jul Studentenreisproduct binnenkort ook in te zetten op treinlijn naar Duitse stad Gronau
28 jul RobotWise laat op meerdere zomerscholen ruim 700 leerlingen kennismaken met technologie
28 jul Hogeschool Utrecht gebruikt Coachview voor het non-degree onderwijs
27 jul Universiteiten willen hoe dan ook volledig open
27 jul Rechtbank Rotterdam voert nieuwe werkwijze huiselijk geweld zaken in
27 jul Leraren: verplicht zittend plassen op school
26 jul Twaalf- tot zeventienjarigen kunnen tweede coronaprik twee weken vervroegen
26 jul Inhaalprogramma’s voorschoolse educatie nu in alle weken dit jaar mogelijk
26 jul Aanbestedende diensten - moet een school aanbesteden of niet?
26 jul C-Academy: inspiratie en ondersteuning op het gebied van techniekonderwijs
23 jul Al bij vier maanden tekenen verschillen tussen armere en rijkere kinderen zich af
23 jul Brabant: 10 miljoen voor broedplaatsen waar onderwijs en onderzoek samenkomen
23 jul Tweede landelijke stakingsdag Kinderopvang op 14 september
23 jul Werkt jouw team al met Story Points?
22 jul GGD Haaglanden: ‘Als jongeren zich nu laten vaccineren, zijn ze na de vakantie beschermd’
22 jul Simulaties, virtuele werelden en hologrammen: zit er een onderwijsrevolutie aan te komen?
22 jul Blog Tom Harmsen: Het komt voor de bakker
22 jul Het Perspectieffonds: jongeren schuldenvrij, met tegenprestatie
Poll
Kinderen vanaf 12 jaar moeten gevaccineerd worden
Donateurs van Onderwijsland
Het Onderwijsland netwerk
Onderwijsland verbindt professionals en bestuurders uit de onderwijsbranche met elkaar. Word ook onderdeel van Onderwijsland!
Spotlight
Advertentie
uw banner hier?