Leerlingen van wie examens zijn zoekgeraakt hoeven geen herexamen te doen

DEN HAAG - Leerlingen van wie PostNL de examens is kwijtgeraakt hoeven geen herexamen te doen. Dat maakt minister Slob bekend.

Het gaat om circa 150 leerlingen van drie scholen. De minister heeft besloten dat hun resultaten van de eerste nakijkronde mogen meetellen. Die resultaten zijn al vastgelegd.

Normaliter worden eindexamens eerst door de eigen docent nagekeken en vervolgens opgestuurd voor een tweede correctieronde. PostNL raakte echter resultaten kwijt van twaalf scholen toen deze werden opgestuurd. Van negen scholen zijn de resultaten weer opgedoken.

Wanneer leerlingen het examen toch opnieuw willen doen, dan kost dit hen geen herkansing. Slob maakt de "eenmalige uitzondering" omdat het afgelopen schooljaar vanwege de coronacrisis "bijzonder" was. "Ik wil niet dat leerlingen na zo'n zwaar jaar de dupe worden van iets waar zij niets aan kunnen doen."

Scholierenorganisatie LAKS is blij met het besluit van Slob. Woensdag vroeg de organisatie het ministerie van Onderwijs zo snel mogelijk duidelijkheid te verschaffen aan de gedupeerde leerlingen.

Laatste nieuws