Luizenmoeder-film over basisschool De Klimop pas eind juli in de bioscopen

HILVERSUM - Het langverwachte filmvervolg op hitserie De Luizenmoeder is vanaf 28 juli in de Nederlandse bioscopen te zien. In eerste instantie was het de bedoeling dat de film al eind juni zou gaan draaien. Maar distributeur Dutch FilmWorks heeft toch besloten de release een maand te verplaatsen.

In de film is directeur Anton (Diederik Ebbinge) er niet meer op basisschool De Klimop. Daarom probeert Juf Ank (Ilse Warringa) de boel weer op de rails te krijgen. Dat gaat niet zonder slag of stoot: er is onderbezetting, corona heeft alles op scherp gezet en de ouders zijn nog veeleisender dan voorheen.

Met de film maakt hoofdrolspeler Ilse Warringa haar regiedebuut. Vrijwel alle vaste castleden van de serie keren terug. De Luizenmoeder werd uitgezonden in 2018 en 2019 en trok wekelijks vele miljoenen kijkers. De serie werd onder meer bekroond met de prestigieuze Nipkowschijf. Na twee seizoenen stopte de serie, onder meer omdat schrijver en acteur Ebbinge geen zin meer had.

Er komen na de heropening van de bioscopen op 5 juni heel veel Nederlandse films uit. Zo gaat direct het epos De Slag om de Schelde draaien, de duurste Nederlandse film in vijftien jaar tijd. En begin juli komen hier De Kameleon aan de ketting! bij en het Srebrenica-drama Quo vadis, Aida?. Het Filmfonds heeft 3,5 miljoen euro uitgetrokken voor de promotie van vaderlandse films in de stortvloed aan Amerikaanse titels die ook uitkomen deze zomer.

 

Bron: ANP

Laatste nieuws