Aan het woord: Gea Makkink, Teamleider Stafafdeling

24-06 06:01 | bron: Onderwijsland.com

ZEIST - In de serie “hoe werkt contractovername in de praktijk” hebben we dit keer Gea Makkink een aantal vragen voorgelegd over haar ervaringen met het traject en Het Onderwijs Domein. Zij is op dit moment aan de slag bij een onderwijsorganisatie.

Wat heeft je doen besluiten te kiezen voor het Onderwijs Domein?

“Ik had bijna 30 jaar voor mijn werkgever gewerkt toen de zoveelste verandering in de organisatie plaatsvond. Voor mij betekende het opnieuw binnen de organisatie zoeken naar een passende functie. Er werd mij nog een andere optie voorgesteld en dat was Het Onderwijs Domein. Ik heb zelf contact gezocht met Maurice van Bokhoven voor meer informatie. Al na ons eerste gesprek had ik een goed gevoel bij deze organisatie. Ik heb verschillende keren met Maurice contact gehad en ik kreeg zo een duidelijk beeld van de mogelijkheden. De manier waarop deze gesprekken verliepen heb ik als zeer prettig ervaren. Altijd aandacht voor mij als persoon, geen druk om de overstap te maken. Uiteindelijk heb ik de knoop doorgehakt en de overstap gemaakt.

De mogelijkheid om aan jezelf te werken en helder te krijgen waar je passie ligt en het feit dat je financiële zekerheid hebt, zijn belangrijk geweest in het maken van deze keuze. Maurice heeft mij overtuigd dat ik meer kan en met mijn kennis, ervaring en persoonlijkheid zeker een baan vindt waar ik me gelukkig bij voel. Ik denk dat dit nog belangrijker was in het maken van de keuze.”

Welk traject doorloop je op dit moment?

“Mijn traject lig al even achter me. Op dit moment ben ik met veel plezier werkzaam bij een hele mooie onderwijsorganisatie, waar ik hoop te blijven tot mijn pensioen. Ik heb binnen een half jaar deze baan gevonden die perfect past bij mij.”

Wat is het laatste traject dat je hebt doorlopen?

“Ik heb het hele aangeboden traject doorlopen. Aan het begin van het traject krijg je een manager (Marianne) waarmee je veelvuldig contact hebt. Je kunt met al je vragen terecht bij haar. Samen bespreek je de voortgang. Ik heb dit als zeer prettig ervaren.

Daarnaast heb ik gesprekken gevoerd en testen gedaan met verschillende deskundigen. Alles is opgeslagen in een portfolio die ik kon gebruiken bij het zoeken naar de juiste functie. Door deze testen en gesprekken heb ik een duidelijk beeld gekregen van mezelf. Waar ligt mijn passie, waar word ik gelukkig van, wat zijn mijn mogelijkheden en welke soort organisatie past daarbij.

Wanneer je 30 jaar voor een werkgever hebt gewerkt en je past niet meer binnen de organisatie of er zijn geen passende werkzaamheden meer, dan doet dat iets met je. De deskundigen met wie ik het traject heb doorlopen, geven je niet alleen tools en adviezen. Ze geven je ook vertrouwen en het gevoel dat je ertoe doet. Nadat je portfolio compleet is, kun je gebruik maken van een loopbaancoach (Karen). Zij helpt je met het maken van een goede cv en de manier waarop je jezelf presenteert bij een sollicitatie. Ook met de voorbereiding op een sollicitatiegesprek kun je bij haar terecht. Tijdens de gesprekken worden soms kritische vragen gesteld, die je laten nadenken over je toekomst.

Je manager en je loopbaancoach zijn een goede ondersteuning bij het zoeken naar een passende functie.”

Hoe heeft het traject jou geholpen?

“Het traject heeft mij geholpen helder te krijgen wat voor mij echt leuk en belangrijk is in een functie. Maar het heeft mij ook geholpen om na te denken over de toekomst en zaken uit het verleden af te sluiten. Dit is niet altijd makkelijk, maar wel nodig. Wat mij het meest heeft geholpen is het vertrouwen dat Het Onderwijs Domein je geeft.”

Hoe kijk je naar de toekomst?

“Ik kijk met veel vertrouwen naar de toekomst. Ik weet nu dat als je in jezelf blijft geloven, er altijd een kans komt.”

Wat zou je tegen mensen willen zeggen die in een gelijksoortige situatie zitten als waar jij uit bent gekomen?

“Het is ontzettend vervelend wanneer je een situatie terechtkomt waarbij je het gevoel krijgt dat je overbodig bent geworden. Je hebt altijd ontzettend je best gedaan je werk zo goed mogelijk te doen en toch is dit niet genoeg. Het is oneerlijk en het geeft een gevoel van onmacht, maar kies voor jezelf, voordat je teveel beschadigd raakt.

Het is lastig en spannend om de stap te nemen naar een andere organisatie. Er zijn organisaties zoals Het Onderwijs Domein, die je helpen bij een passende, leuke baan. Ze geven je vertrouwen terug en er komt een kans, ook voor jou. Ga iets doen waar je blij van wordt, niets is onmogelijk.”

Wat vond je het leukste/interessantste onderdeel tot dusverre?

“Het leukste onderdeel vond ik de Kerntalententest, waarbij je teruggaat naar je jeugd. Wat je bezighield tussen je nul en twaalfde levensjaar. Je krijgt een uitgebreide terugkoppeling hierop, ik vond het geweldig.”

Hoe waarschijnlijk is het dat je Het Onderwijs Domein aanbeveelt op een schaal van 1 tot 10?

10

Hoe waardeer je de diensten van Het Onderwijs Domein op een schaal van 1 tot 10?

10

 

Bron: Het Onderwijs Domein - partner Onderwijsland.com

Foto: Gea Makkink

Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
28 jun Financiële bonus voor mensen in het onderwijs die fulltime werken
28 jun Promovendi steeds internationaler en ook veel vaker vrouw
28 jun Toeslagenaffaire trof voornamelijk eenoudergezinnen
28 jun Generatie Z wil voor zichzelf aan de slag óf werken in het MKB
28 jun Nog eens 43 scholen hebben predicaat 'excellent' gekregen
28 jun Aukje de Vries: volgend jaar regeling voor ex-partners toeslagenaffaire
28 jun De laatste 4 stappen voor uw vakantie écht begint…
27 jun 3 tips voor VR en AR in het onderwijs
27 jun Het Rode Kruis zorgt voor een gezond ontbijt op scholen in Sneek
27 jun Waarschijnlijk krijgen meeste mensen op fraudelijst van Belastingdienst geen compensatie
27 jun Kabinet neemt maatregelen tegen arbeidsmarktkrapte
27 jun Nieuw bestuur LSVb benadrukt de zorgelijke financiële positie van studenten
27 jun Maandagochtend, de wekker gaat..
24 jun Leerkrachten op basisscholen ontvangen vanaf 1 juli loonsverhoging
24 jun Groot lerarentekort in Amsterdam: opleiding tot zij-instromer flink gepromoot
24 jun Masterclass: Pleiten voor sterk leiderschap
24 jun Aan het woord: Gea Makkink, Teamleider Stafafdeling
23 jun BBB-leider Caroline van der Plas onder vuur om kritiek op wetenschappers
23 jun Nieuwe cao voortgezet onderwijs: salaris stijgt met 4,75 procent
23 jun CBS: meer mensen wisselden vorig jaar van baan
23 jun Prijzen beste kinderboeken van afgelopen jaar uitgereikt
23 jun Ondanks lerarentekort weigert meerderheid van de scholen inzet zzp'ers
22 jun De Meesterlijke Podcast moet meer mannen voor de klas krijgen
22 jun In twee jaar je mastertitel halen en ontwikkelen als basisschoolleraar
22 jun NCOI deelt onterecht diploma's uit en krijgt mogelijk boete van 900.000 euro
Poll
De werkdruk in het onderwijs is te groot
Donateurs van Onderwijsland
Het Onderwijsland netwerk
Onderwijsland verbindt professionals en bestuurders uit de onderwijsbranche met elkaar. Word ook onderdeel van Onderwijsland!
Spotlight
Spotlight
Advertentie
uw banner hier?