Prowise Touchscreen Ten wint Red Dot Design Award

BRAINPORT EINDHOVEN - Het Prowise Touchscreen Ten heeft met een Red Dot Design Award dé internationale onderscheiding voor hoge designkwaliteit gewonnen. Het nieuwe scherm van de Nederlandse onderwijsvernieuwer Prowise troefde inzendingen uit meer dan 60 verschillende landen af en werd door een hoog aangeschreven vakjury gekozen.

Het Prowise Touchscreen Ten wordt volledig in Prowise-beheer ontwikkeld. Vanaf de eerste schetsen en prille ideeën staan ‘Privacy by Design’ en ‘Form meets Function’ centraal. Deze afwijkende aanpak verovert een plekje in de harten van leerkrachten en leerlingen wereldwijd en wordt ook door internationale designkenners gewaardeerd. Het scherm is met een finaleplek nog altijd in de race voor een iF DESIGN AWARD 2021 en wint dus nu een Red Dot Design Award.

Echte eyecatcher

“In het Prowise Touchscreen Ten ontmoeten ‘privacy by design’ en ‘form meets function’ elkaar om een veilige, vertrouwde en uitdagende leeromgeving te creëren. Bij het bepalen van het ontwerp is qua gebruiksgemak bewust gekozen voor verschillende poorten aan de voorkant van het scherm. De 'Fabric Speaker Cover' over de 2.1 Dolby Audio soundbar creëert direct een optisch effect van een soundbar in het scherm, terwijl het ook het uiterlijk van het scherm verzacht. Dankzij de rustige zwarte kleur en het geborstelde aluminium past het scherm in ieder klaslokaal en is het een echte eyecatcher”, legt Concept Designer Rolf Moesker uit.

Onderscheiding

“De ’Red Dot’ is dé onderscheiding voor hoge designkwaliteit. De internationale jury kent dit felbegeerde kwaliteitskeurmerk alleen toe aan producten met een uitmuntend design. Daarom ben ik bijzonder verheugd u te kunnen meedelen dat uw product onze juryleden heeft kunnen overtuigen en een onderscheiding ontvangt in de Red Dot Award: Product Design 2021. Het feit dat u uw plaats heeft opgeëist in een sterke deelnemersveld, spreekt voor de uitstekende kwaliteit van uw product “, aldus Professor Dr. Peter Zec, oprichter en CEO van Red Dot.

 

Bron: Prowise - partner Onderwijsland.com

Laatste nieuws